Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

SloEnduro dirka prvič na Cilenca Trails

V nedeljo, 26. junija, se bo odvila peta dirka v seriji SloEnduro 2022, ki bo letos prvič potekala v Zagorju ob Savi na progah gorskokolesarskega parka, Cilenca Trails.

Kolesarsko društvo Zagorska dolina bo po lanskoletni uradni otvoritvi gorskokolesarskega parka Cilenca Trails in prvi uspešni sezoni, gostilo peto dirko v seriji SloEnduro 2022 za slovenski pokal v disciplini enduro. Z organizacijo prve dirke po progah gorskokolesarskega parka, Cilenca Trails, se tako v seriji SloEnduro odpira novo prizorišče tekmovanj, ki bo po besedah organizatorjev postala stalnica na koledarju dirk tudi v prihodnjih sezonah.

Osrčje Zasavja bo tako na zadnjo nedeljo v mesecu juniju gostilo tekmovalce iz cele Slovenije in sosednjih držav, ki se bodo pomerili za odločilen set točk v letošnji sezoni SloEnduro. Dirka SloEnduro Cilenca bo kot ena izmed dveh v seriji potekala kot enodnevno tekmovanje, kar pomeni, da bosta tako trening kot tudi dirka sama organizirana ter izpeljana na isti dan. Prijave na dirko so možne preko spletnega portala Prijavim.se, odprte bodo do četrtka, 23. 6. Udeležba na dirki je brezplačna za spremljevalce in gledalce. Začetek treninga za tekmovalce je predviden ob 9. uri, medtem ko se uradni del dirke oziroma tekmovanja začne ob 12. uri. Zaključek dirke je nekoliko odvisen od števila prijav. V primeru dobre vremenske napovedi, organizatorji dirke pričakujejo od 160 do 250 tekmovalcev, kar pomeni, da bi se dirka lahko zaključila okoli 17. ure. Po zaključku sledi še razglasitev tekmovalcev in podelitev nagrad. 


Prizorišče s prijavami, štartom, ciljem in razglasitvenim prostorom za zmagovalce tekmovanja, bo potekalo ob samem vznožju gorskokolesarskega parka Cilenca Trails oziroma ob izteku gorskokolesarskih poti, ki je locirano na koncu ŠRO Evropark, nasproti poligona Pumptrack Zagorje. Na istem prostoru bo potekal tudi spremljevalni program, kjer se bodo lahko tekmovalci, spremljevalci in obiskovalci dirke SloEnduro Cilenca Trails okrepčali z burgerji ter osvežilnimi pijačami ponudnika Fred’s Food Truck. Glavno dogajanje dirke SloEnduro bo povezoval Enej Vitrij, bolj znan v slovenskem prostoru gorskega kolesarstva kot Bike Bro. Na dogodku bo prisotna tudi kolesarska trgovina in servis, Blokada iz Trbovelj. 

Hitrostne preizkušnje na progah Cilenca Trails bodo objavljene dan pred dirko, kot velevajo pravila serije SloEnduro. Ob tem pa organizatorji zagotavljajo, da bodo hitrostne preizkušnje potekale na izredno razgibanem gozdnem terenu hriba Cilenca, ki ga na posameznih delih prog obdaja kamnita podlaga. Organizatorji bodo tekmovalce in gledalce sproti obveščali o dogajanju, prijavah. dodatnih koristnih informacijah in morebitnih spremembah, tukaj

Oglejte si tudi