Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
10°C
-2°C
Oceni objavo

Konec tedna v znamenju športa in zabave

V začetku avgusta je bilo v Zagorju ob Savi znova polno obiskovalcev iz bližnje in daljne okolice. 

V petek je na tradicionalni Noči pred nočjo več tisoč obiskovalcev uživalo v nastopih legendarnega Magnifica in vse bolj priljubljene skupine Joker out, ogrevala pa jih je domača skupina Ar'n'Bi.

Sobota je bila večji del športno obarvana. Tako je že zjutraj na pot po zagorski dolini krenilo 29 pohodnikov, ki so se v organizaciji Športnega društva Izlake udeležili tradicionalnega pohoda, 107 kolesarjev pa se je v organizaciji Kolesarskega kluba Zagorska dolina s kolesi povzpelo na Zasavsko Sveto goro. Na cilju jih je pričakal župan Matjaž Švagan s predstavniki organizatorjev, ki so najboljšim podelili odličja. Rezultati vzpona so na povezavi https://koloklub.si/wp-content/uploads/Rezultati/Rezultati2022.pdf.

Popoldne je bilo tudi tokrat živahno na tržnici Pod uro, kjer je bil cilj tekaških tekmovanj v sklopu tradicionalnega teka po zagorski dolini. Prireditev je bila letos že 17. Tekači so startali na Polšini pod Trojanami, potekali pa so še cici tek, otroška teka na 500 in 1000 metrov ter tek invalidov. Tekaško prireditev, ki se je je udeležilo kar 599 tekačev, so tudi letos, v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, pripravili člani Športnega društva Izlake in Zavoda za šport Zagorje.

Najboljšim so odličja podelili predstavniki organizatorjev na čelu z županom Matjažem Švaganom, prireditve pa se je med drugimi udeležil tudi prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez Janez Sodržnik.

Večer se je nadaljeval na dveh prizoriščih. Na odru pri mestni tržnici je mlade in stare pozno v noč zabavala skupina Čuki, na glavnem odru v središču mesta pa je nekaj tisoč obiskovalcev na Zagorski noči rajalo z Miranom Rudanom in Jeleno Rozgo ter Aktualovo Galamo.

Ves dan je bilo na mestni ploščadi poskrbljeno tudi za otroke, za katere je program v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi pripravilo Društvo prijateljev mladine Zagorje.

»Neizmerno sem srečen, da so naše prireditve tako odlično uspele. Še enkrat hvala vsem organizatorjem dogodkov, ki so obiskovalcem po dveh letih koronskega zatišja spet pripravili vrhunske dogodke, ki so skozi leta postali zaščitni znak Zagorja ob Savi in pravi turistični produkt. Hvala vsem obiskovalkam in obiskovalcem prireditev, res sem vesel, da so občanke in občani te dogodke vzeli za svoje in nanje radi pridejo. Ponosen sem tudi, da kljub res veliki množici ni bilo niti enega neprijetnega dogodka, ki bi lahko vrgel slabo luč na naše prireditve. Zato lahko rečem le, da je bilo spet nepozabno,« je bil po prireditvah zadovoljen župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan.

Od četrtka do nedelje so se z nami družili tudi predstavniki pobratenih občin in društev iz Aleksinca, Omiša in Subotice, ki so se udeležili prireditev in se domov vrnili polni lepih vtisov o naši občini.

Foto: Klemen Vukič

Oglejte si tudi