Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
-0°C
PET.
10°C
-2°C
Oceni objavo

Avtomatizirana prodajalna domačih izdelkov

V časih, ko je zaradi širjenja koronavirusa naše gibanje omejeno, medsebojni stiki pa tvegani, je mlada ekipa iz Zasavja ustvarila blagovno znamko Domače2Go.

V zasavski regiji bodo postavili avtomatizirane trgovine s prodajnimi avtomati, v katerih bodo kupci lahko našli bogato paleto domačih izdelkov s slovenskih kmetij, ki ustrezajo HACCP standardom. Prva tovrstna avtomatizirana prodajalna je že postavljena na Cesti zmage v Zagorju, pri trgovini Imperial pet.

V njej kupci najdejo izdelke iz skrbno izbranih slovenskih domačij, na voljo pa so tudi proizvodi, ki štejejo pod domačo proizvodnjo in so pridelani izpod pridnih rok ter niso vsakdanji na trgovinskih policah, saj je povpraševanje po domači kvaliteti vse večje. Izdelki, kot so mleko in mlečni izdelki, deserti, jajca, domače mesnine, siri, testenine, so na voljo vse dni v tednu ob vsaki uri, nakup pa je mogoč brez čakanja v vrstah in brez stikov med ljudmi.
 Mladi Zasavci računajo, da bodo lahko projekt še letos razširili v drugih krajih po Sloveniji.

Ekipa Domače2go pa načrtuje še odprtje domače trgovinice v Zagorju, ki sicer ne bo odprta ves čas, ampak bo v njej mogoče prevzeti pripravljene pakete, dodali pa bodo tudi nekaj izdelkov, ki jih v avtomatih trenutno še ni, zato bodo veseli, če se jim oglasijo tudi ponudniki peciva in sladic.

Oglejte si tudi