Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
10°C
-2°C
Oceni objavo

Prazgodovinska kmetija, menjalni krog in kino na prostem

V soboto, 1.8.2015, bodo v Zagorju potekali trije zanimivi dogodki. Vabljeni, da jih obiščete in kaj novega doživite.

Gradnja prazgodovinske kmetije se nadaljuje

 

Skupina STIK, MC ZOS in ZATO bodo v Europarku Zagorje ob 9. uri zjutraj nadaljevali z gradnjo prazgodovinske kmetije. Na majski akciji so že izdelali lončarsko peč, se spoznali s prazgodovinsko kuho, pridite preverit, kaj pripravljajo tokrat.

 

Menjalni krog

 

Prav tako ob 9h bo v organizaciji LETS Zasavje in MC ZOS na ploščadi pred Tržnico »Pod uro« potekal Menjalni krog. Menjalni Krog je lokalni menjalni sistem (LETS - Local exchange trading sistem), katerega namen je vzpostaviti uravnoteženo odprto skupnost za medsebojno izmenjavo dobrin, storitev ter medsosesko pomoč. Deluje od decembra 2012, ko je skupina navdušencev izvedla prvi testni dogodek - izmenjavo novoletnih daril. Pri menjalni krog je bil organiziran v Zagorju. Od takrat naprej se prirejajo mesečne menjalne sejme in drugi dogodki, na katerih so prebivalci do sedaj izmenjali novoletna darila, pustna in druga oblačila, obutev, semena in sadike, domače pridelke in shranke, peciva in kruh ter knjige.

 

Pri izmenjavah dobrin in storitev si pomagajo z LETS kuponom imenovanim 'kuolm'. Tako si posamezniki izmenjajo dobrine ali storitve s tretjo osebo. Vašo dobrino ocenimo in vam zanjo izdamo kuolme (1 K = 1 €). S kuponi lahko pridobite drugo dobrino na tem ali na naslednjem menjalnem krogu. Po končanem menjalnem krogu lahko dobrine ob zamenjavi za kupone vzamete nazaj. Prav tako velja kupon tudi v Zagorju, Hrastniku in Trbovljah, kjer menjalni krog deluje pred tržnicami vsako prvo soboto v mesecu.

 

Poletni kino: Bog, le kaj smo zagrešili? (francoska komedija)

 

V soboto, 1.8.2015, ob 21.uri bo poletni kino na terasi Delavskega doma Zagorje. Vstop je prost, v primeru dežja pa prireditev odpade.

 

Napovednik filma:

 

Zakonca Claude in Marie Verneuil imata štiri hčere. Kot pripadnika katoliškega meščanstva gojita vrednote stare tradicionalne Francije. A različne komične življenjske situacije od njiju ves čas zahtevajo, da sta odprtega duha. Najtežje sprejmeta, da se je njuna prva hči poročila z muslimanom, druga z Judom in tretja s Kitajcem. Ko njuna najmlajša hči oznani, da se bo poročila v katoliški cerkvi, sta prepričana, da je njen zaročenec vzgojen katolik iz meščanske družine. Toda temu sledi grenko razočaranje…

 

Ne zamudite tudi drugih prireditev! Celoten koledar dogodkov najdete med pripetimi dokumenti (nižje na strani).

Oglejte si tudi