Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Pesniški turnir Zagorje 2019 – 2020

Igor Gošte in Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi razpisujeta PESNIŠKI TURNIR 2019 – 2020. Na natečaju lahko sodelujete le z eno pesmijo, ki mora biti napisana v slovenskem jeziku.

Razpisani sta dve starostni kategoriji:

  • v prvi skupini boste pesniki osnovnošolci,
  • v drugi pesniki starejši od 15 let.

Svojo še neobjavljeno pesem, opremljeno s polnim imenom, naslovom in telefonsko številko pošljite najpozneje do 10. marca 2020 izključno na elektronski naslov: igor.goste@siol.net. Pesem pošljite v pisavi  Times New Roman, velikost črk 14. Strokovna komisija bo poslane pesmi pregledala in ocenila ter v obeh skupinah izbrala tri pesnike, ki bodo prejeli najvišjo oceno strokovne komisije. Strokovna komisija bo pesmi v ocenjevanje prejela anonimno. Po trije nagrajeni pesniki bodo prejeli praktične nagrade, naj pesnika v obeh kategorijah tudi denarni nagradi. Osnovnošolski pesnik bo prejel 50 EUR bruto, pesnik v starejši kategoriji 100 EUR bruto.

Priznanja bodo podeljena aprila na prireditvi v prostorih zagorske knjižnice. S sodelovanjem na natečaju oziroma s poslano pesmijo soglašate, da je vaša pesem javno predstavljena. Prireditev se bo v celoti posnela. Posnetek bo poslan v predvajanje televizijam in vsem zainteresiranem. Naložen bo tudi na YouTube strani Igor Gošte in na socialnih omrežjih. O datumu in uri boste tako nagrajeni kot tudi sodelujoči pesniki pravočasno obveščeni.

Vabljeni k sodelovanju!

Oglejte si tudi