Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Gozdni odmik za moškega

Za vse nas je preizkušnja spoznati sebe in se v polnosti zaživeti kot živo, čuteče bitje, povezano z vsem življenjem. Veliko moči je potrebno, da bi lahko zapustili svoj majhen sebični svet, s katerim se postavljamo nasproti drugim in zaradi česar preživimo ta kratek utrinek življenja v nenehni bitki. Kadar nam kot otrokom, z zgledom in besedo, ni predstavljena široka univerzalna vizija preživljanja življenja, ostajamo duhovni pritlikavci, ki nas skrbi samo lasten kos zemlje, pa še to ne zaradi zemlje same, ampak ker je 'naša'.

 

Koliko vas, ki berete to besedilo, ste imeli kot otroci vsaj en podoben navdih, ki bi ga hoteli slediti? Ste imeli junaka v bližini ali vsaj v predstavi, ki je znal resnično ljubiti? Največja izguba, ki jo danes živeči drago plačujemo je, da nimamo več niti zgledov ljubečih, duhovno širokih ljudi, ki bi se nas dotaknili s svojo karizmo, s svojo sončnostjo in nas pritegnili k posnemanju. Velika preizkušnja za vse nas je ravno zato, ker kot ljubeč postaneš danes izjema, čudak, ki se ne grebe za stvari, znanje, položaje in časti tega sveta.

 

Ljubeč je nekdo, ki je do vrha napolnjen z življenjskimi močmi, nobenega prostora v njem ni za lastninjenje česarkoli, on preprosto daje sebe, daje iz obilja življenja v sebi, ki pa mu ne pripada. Moški se mora umakniti v naravo, izstopiti iz svoje rutine, ki mu pobere vso moč in se sprostiti vsaj za hip, da se življenje v njem lahko zgane.

 

Od 15. do 24. 2019 avgusta na Vrhniki https://solahosta.com/dozivite-gozd/rojstvo-moskega/

Oglejte si tudi