Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Veličasten sprejem Štefana Hadalina na Stari Vrhniki

Stara Vrhnika, 18. februar – V večernem mraku se je zgrinjala množica občanov proti Stari Vrhniki, kjer je bil za ob 18. uri napovedan prihod smučarskega junaka Štefana Hadalina. Zbralo se je na stotine športnih navdušencev in njegovih navijačev, ki so nekaj minut čez dogovorjeno uro le dočakali njegov prihod s kočijo. Na poti do Lope, kjer je potekalo dogajanje, so ga v špalirju pozdravljali mladi športniki in športnice, na prizorišču pa ga je pričakal gromki aplavz in vzkliki navdušenja. Tedaj si ni mogel pomagati niti Štef, kot mu pravijo, kajti ulile so se mu solze sreče. Vse dosedanje garanje je končno dobilo smisel in bilo poplačano s srebrno medaljo v kombinaciji.
Pogovor z mladim športnikom je vodil Miha Deželak z Radia1, ki je tudi prevzel vso medijsko podporo dogodku. Pred Lopo so celo parkirali mobilni radijski studio iz katerega so se javljali preko celotnega popoldneva, na koncu prireditve pa je pred njihove mikrofone stopil tudi Štefan.

Intervju na odru je minil v sproščenem vzdušju. Štefan je dejal, da si niti v sanjah ni predstavljal tako številčnega sprejema in se vsem navijačem zahvalil iz srca. »Vaša številčna prisotnost je zame nagrada in izjemna motivacija, da se še naprej trudim za dobrimi rezultati. Vesel sem in ponosen, da se vas je toliko zbralo in upam, da se vidimo še kdaj.« Športniku sta čestitala tudi župan Daniel Cukjati in predsednik Krajevne skupnosti Jani Krvina, pismi zahvale oziroma čestitki pa sta poslala tudi premier Marjan Šarec in predsednik Borut Pahor.

Na odru so o Štefanu spregovorili še tiskovna predstavnica Smučarske zveze Slovenije in nekdanja smučarka Špela Pretnar, Štefanova brata Domen in Tjaž Hadalin in njegova punca Katja, ki je dejala, da že komaj čaka na naslednji dan, ko bosta končno imela nekaj časa tudi zase.

Slabo uro dolg program, ki mu je dal svoj pečat tudi ognjemet, se je pred Lopo zaključil s Štefanovimi podpisi njegovim navijačem in oboževalcem. Zbrano množico pa je navdušila tudi vest, da je vsa pijača in hrana na prizorišču brezplačna. Organizacijski odbor na Stari Vrhniki se je resnično zelo potrudil, vsi zaprošeni so brez oklevanja ponudili pomoč, tudi občina je brez zadržkov podprla projekt, zato je bil sprejem resnično veličasten. Ime Stara Vrhnika, ki so jo domačini za ta večer preimenovali v »Srebrna Vrhnika«, se je ta večer slišal in videl na vse konce Slovenije. Vsi osrednji televizijski mediji so se namreč javljali iz Stare Vrhnike in upajmo, da ne zadnjič. Vso srečo Štef tudi pri naslednjih smučarskih podvigih!

 

Gašper Tominc

 

 

Oglejte si tudi