Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Začel se je praznični december

Vrhnika, 1., 2. in 3. december – Cankarjevo mesto dobi značilno decembrsko podobo z lučkami, ki jih komunalni delavci razobesijo po drogovih javnih svetilk in javnih površinah.
Najbolj je okrašen Sodnijski trg, kjer v prazničnem decembru poteka največ javnih prireditev. Ena prvih je tako imenovani Miklavžev sejem, ki je zopet privabil ogromno stojničarjev z večinoma ročno izdelanimi izdelki, organizator – Zavod Ivana Cankarja Vrhnika – pa je poskrbel še za spremljajoči kulturni program v izvedbi domačih pevskih ali glasbenih zasedb. Skavti so za mimoidoče pekli palačinke, taborniki pa delili topel čaj in piškote. Vrhunec dogajanja, ki se je začelo že v četrtek, ko je Vrtec Vrhnika krasil novoletno jelko, se je zgodil v petek zvečer, ko je nastopil ognjeni mojster Hatana, za njim pa so na županovo odštevanje prižgali še novoletne lučke.

V petek in soboto je dogajanje popestril še smučarski sejem v izvedbi lokalnega smučarskega društva. Ogromno pancerjev, smučk, palic, čelad in drugih pripomočkov je zamenjalo lastnika. Še vedno so bile ugodne cene in pestra ponudba tisti dejavniki, zaradi česar se ljubitelji belih strmin vsako leto vračajo na vrhniški smučarski sejem.

 

Gašper Tominc, foto: GT   

Oglejte si tudi