Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

VANDROVKE NA MORJU

                             VANDROVKE  NA  MORJU

 

Lepo torkovo jutro 15.06. 2021, nas je zvabilo na morje. Sinje modro nebo in jutranje sonce se je nam smejalo, ko smo vstopali na avtobus. Veselje Vandrovk je bilo veliko in z veseljem smo zapolnile sedeže na avtobusu. Vodnik Frenk nas je lepo pozdravil in povedal kako bo potekal pohod. Ustavili smo se na počivališču ob avtocesti pri Postojni na obvezni jutranji kavici. Po kavici smo nadaljevali pot proti Portorožu, saj je vožnja hitro minila ob klepetanju in opazovanju narave.

Po dolgem času smo se spet zazrle v lepo modro morje in Portoroško okolico. Takoj smo opazili, da je že vse nared za poletno sezono, ki čaka prihod gostov. Plaže so pripravljene, ležalniki, senčniki in videti je veliko novega. Zelo lepo so se potrudili za sprejem kopalcev.  Vse povsod se vidi čistoča, nasadi grmovnic in cvetočih rož. Tudi nekaj turistov smo že opazi in domačini se sprehajajo. Hoteli čakajo v svoji lepi podobi. Kajti corona je naredila velik primanjkljaj lansko leto.

Mi smo šli po poti ob morju, vetrič je rahlo pihljal in zadovoljne smo bile, kajti morje imamo zelo rade. Temperatura je naraščala in postalo je vroče.

Pot smo nadaljevale proti Piranu, ki se ga nikoli ne naveličaš gledati. Staro obmorsko mesto te vedno privabi. Tartinijev trg vabi, da se fotografiraš pred velikim mojstrom, ki tam ponosno stoji in opazuje. V morju so privezane barke in čakajo na plovbo. Imaš občutek, da domačini vsi nekam hitijo in se pripravljajo na sezono.

V Piranu smo imeli eno uro prosto za ogled in osvežujočo pijačo. Malo pivo je prijalo in tudi sladoled nas je osvežil. Fotografije so nastajale eno za drugo in bodo krasila naše albume.

Postale smo že malo utrujene in sonce je postajalo čedalje bolj vroče. Bil je to zelo lep izlet in se zahvaljujemo vsem, ki so to omogočili, predvsem DU Vrhnika.

Imamo kar tako navado, da enkrat na leto moramo na morje, kjer zaužijemo morski zrak in oko se zbistri ob gledanju morja.

Šurca  fani

 

Oglejte si tudi