Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Stanovalce v domu ponovno testirali

Obveščamo vas, da poteka danes in jutri v DU Vrhnika ponovno testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih. Testiranje poteka preventivno, saj želimo preveriti, če nam je s hitrimi ukrepi za preprečitev širjenja uspelo okužbo uspešno lokalizirati. Vsi si namreč prizadevamo, da bo naš dom spet in še naprej varno mesto pred virusom.

Skupno število okuženih v domu na današnji dan je 14, od tega je okuženih 8 stanovalcev in 6 zaposlenih.

Stanovalce, ki so pozitivni na COVID-19, smo nemudoma premestili v t. i. rdečo cono v pritličju našega doma, zaposleni pa so bili umaknjeni iz delovnega procesa. Zdravstveno stanje vseh stanovalcev skrbno spremljamo in svojce o spremembah sproti obveščamo. Prostore v domu vsakodnevno razkužujemo in še naprej izvajamo tudi vse druge preventivne ukrepe po priporočilih zdravstvene stroke za preprečevanje širjenja okužbe. 

V skladu z navodili epidemiološke službe in internimi protokoli potekajo tudi dejavnosti za vzpostavitev rdeče cone izven doma v telovadnici Partizan na Vrhniki. Prostor smo že pripravili, vendar ga bomo uporabili le v primeru hitrega naraščanja okužb in če bodo potrebe presegle zmožnosti doma.

Zaposleni se po najboljših močeh trudimo, da svojim stanovalcem zagotovimo udobno bivanje in jim pomagamo zapolniti čas. Seveda vas pogrešajo in verjamemo, da je vsem težko. Da bo vsem malo lažje, se lahko s socialnima delavkama še vedno dogovorite za klice/video klice na telefonski številki 040 639 865 ali 01 7570 112 ali pa jima pišite po e-pošti (simona.medic@du-vrhnika.si in urska.cvetkovic@du-vrhnika.si).

Za aktualne informacije o stanju v našem domu spremljajte našo spletno stran ali stran na Facebooku, kjer redno objavljamo najnovejše informacije.

Hvala vsem za razumevanje in pozitivne misli. 

mag. Milena Končina, direktorica

Oglejte si tudi