Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Z novimi okrepitvami in trdim delom tudi v zimskih razmerah

Konec januarja in začetek februarja se morda zdi, da nogometaši mirujejo, toda v resnici je ravno obratno. Prav čas v začetku novega leta je še kako pomemben, da mladi nogometaši, ki imajo željo po napredku in športnih uspehih, naredijo 'bazo' v smislu kondicijskih priprav. Kljub beli odeji so v tem času Vrhničani lahko opazovali mlade športnike, ki pridno nizajo kroge na našem osrednje atletskem stadionu in nabirajo kondicijo. Da, tudi v snegu!
 

V to so jih sicer prisilile tudi razmere, saj trenirajo brez ustrezne infrastrukture, ki jo njihovi konkurenti sicer s pridom izkoriščajo, saj je umetna trava pri vodilnih nogometnih klubih in šolah nekaj samoumevnega. Prav v zimskem času pri teh pripravah odigra najpomembnejšo vlogo igrišče z umetno travo. A naši mladini to ne vzame volje. Morda so celo še bolj motivirani glede na to, da se morajo za uspeh potruditi bolj in trenirati v malodane ekstremnih pogojih v primerjavi z vrstniki po Sloveniji.

V klubu sicer potekajo intenzivne aktivnosti, da bi še do konca letošnjega leta, tu na Vrhniki dobili igrišče z umetno travo. Občina je pokazala interes in pripravljenost za sodelovanje, zato je tudi prisotnega precej upravičenega optimizma. Matevž Kustec takole komentira pomen in status tega projekta za domači nogometni klub: 'Hkrati z vlogo smo uspeli pridobiti tudi gradbeno dovoljenje, tako da administrativnih ovir za gradnjo ni več. Kandidiramo pa tudi za sofinanciranje ne Fundaciji za šport.  Fundacija se bo odločila v približno štirih mesecih, v primeru pozitivnega odgovora bomo korak bližje novemu igrišču, ki je izredno pomemben, za naš razvoj. Zahvala gre podžupanu Janku Skodlarju in direktorju ZIC-a Boštjanu Koprivcu za njuno sodelovanje pri pripravi vloge.'

Naše mlajše selekcije so se tudi zabavale na snegu a nekoliko drugače kot najstarejši vrstniki. V sodelovanju s športnim društvom Šentjošt je kar 31 nogometašev uživalo v zimskih radostih na zasneženih strminah. Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvalili za toplo dobrodošlico in pomoč pri izvedbi kjer sta dva smučarska učitelja pomagala našim trenerjem, da je vse skupaj potekalo nemoteno, varno  in predvsem z veliko smeha in zabave. Vodstvo kluba se zahvaljuje tudi Robiju Oblaku, ki je ogromno pripomogle k temu, da so mladi nogometaši lahko za en dan kot ekipa pustili žogo v kotu in nataknili na noge smuči.

Sicer pa vse selekcije sredi marca odhajajo na nogometne priprave v Umag kjer v zimskem času opravljajo svoje priprave tudi nekateri slovenski članski prvoligaši. Za vse, ki se nogometa lotevajo resno in odgovorno so priprave izredno pomembne in v kratkem a intenzivnem obdobju pripomorejo tako k individualnem kot ekipnem napredku.

Prav napredek pa je tisto kar NK Dren-Vrhnika žene naprej. V vsega enem letu skupnega dela so namreč prišli tudi rezultati, ki govorijo zase in postavljajo vrhniški nogomet zelo visoko v mladinskem pogonu tako na območju osrednje, kot tudi celotne Slovenije. Selekcija U15 redno nastopa v zimski ligi v Radomljah, kjer je v vrhu in je dokazala, da se lahko kosa z ekipami iz prve državne lige. Prav rezultati v jesenskem delu sezone so dvignili naša pričakovanja in ambicije za spomladanski del sezone, ki se nezadržno bliža. Zato so v strokovnem vodstvu poiskali okrepitve in v NK Dren Vrhnika pripeljali nekaj novih obetavnih nogometašev. Tako so se našim vrstam v ekipah U13, U15 in U17 pridružili Dejan Jelič, Julijan Benedetič, Matija Lukežič in Nik Praprotnik. Vsem novim igralcem želimo dobrodošlico in veliko športnega uspeha.

Vse novice in zanimivosti v povezavi z nogometom na Vrhniki vsakodnevno najdete tudi na www.nkdren-vrhnika.si ali na facebook strani.

 

Peter Kavčič, foto: Peter Kavčič, arhiv NK Dren-Vrhnika

Oglejte si tudi