Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
2°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Uspehi se še kar vrstijo

Maj in junij sta meseca, ko dekleta pokažejo vse, kar so se naučila preko celotne sezone in tudi pritiska je nekoliko več, saj jih čaka najpomembnejše tekmovanje, državno prvenstvo. Naše ritmičarke so se kljub temu odrezale odlično in pokazale, da so celo leto pridno trenirale in napredovale iz tekme v tekmo, na kar so bile vse trenerke še posebej ponosne. A tudi z državnim prvenstvom tekmovanj še ni bilo konec.

V drugi polovici maja je v Mariboru potekalo državno prvenstvo Slovenije v skupinskih sestavah. Naše najmlajše, ki so tekmovale v 1. skupini s sestavo brez rekvizita, so prikazale lepo vajo in zasedle visoko 5. mesto, v postavi Treven Ana, Poropat Hana, Joksović Ines, Prosen Brina Alina, druga ekipa v postavi Lepša Ela, Kordež Čebela Brina, Kupljen Zarja, Vraber Keja pa 8. mesto. Zelo vesele svoje uvrstitve so bile tudi mlajše deklice, ki so tekmovale v 2. skupini. S skupinsko sestavo brez rekvizita, v postavi Žerjal Iza, Davidovič Nina, Petruša Mohar Urška, Voljč Loti so zasedle 19. mesto, njihove klubske prijateljice Malavašič Rebeka, Šiprak Kerčmar Ema, Ribič Izabela, Peršin Anabela, Bašić Elisa, Nolimal Kora pa so pristale točno eno mesto za njimi, na 20. mestu.

Malce starejša dekleta, ki so vse leto pridno trudila s kolebnico, so pokazala odličen napredek. Prva ekipa v sestavi Mezeg Živa, Bojanović Staša, Martinčič Klara, Plantan Maša je zasedla 11. Mesto; druga ekipa, prav tako s kolebnico, v postavi Nolimal Erin, Margon Sonja Sara, Kozole Eva, Kos Zoja Valentina, Levec Taja, Škof Tjaša pa so bile na 17. mestu. Tokrat so tekmovale tudi naše članice Čuk Neža, Jazbinšek Ana, Mramor Meta, Močilar Metka, Ratković Ajda in s svojo fantastično sestavo brez rekvizita poleg 7. mesta požele precejšni aplavz. Za češnjico na vrhu smetane državnega prvenstva sta poskrbeli naši super članici Žižmond Nina in Čuk Neža, ki sta v kategoriji parov in trojic s sestavo z obročem domov odnesli srebrno medaljo. Na 2. mesto so stopile tudi naše mladinke za dinamično vajo z žogo, Grušovnik Pika, Troha Urša, Gabršček Maša.

Po državnem prvenstvu so imela nekatera dekleta še dva tedna časa, da odpravijo napake in se znova pokažejo na tekmovanju. Tokrat smo potovali v Ljubljano, na prijateljski turnir z mednarodno udeležbo, v organizaciji enega ljubljanskih klubov za ritmično gimnastiko. Že mlajše deklice so opravile svoje delo več kot perfektno in zasluženo zmagale. Lepša Ela, Kordež Čebela Brina, Kupljen Zarja, Vraber Keja so bile nad svoje zmago iskreno presenečene in navdušile gledalce. Tudi Margon Sonja Sara, Škof Tjaša, Kozole Eva, Levec Taja, Kos Zoja Valentina, Nolimal Erin si bile zadovoljne s 5. mestom, saj so prikazale lepo vajo s kolebnico, brez večjih napak.

V pisani mednarodni konkurenci, v 1. skupini, so se pomerila tri naša dekleta. Joksović Ines je tekmovala s svojo sestavo brez rekvizita in zasedla 7. mesto. Rovan Kajta je imela težje delo, saj je nastopila z dvema sestavama, z obročem in brez rekvizita. Z vsako sestavo posebej je osvojila najbolj žlahtno odličje, 1. mesto, končni seštevek ocen pa ji je prinesel 2. mesto. Ravno tako z dvema sestavama je tekmovala Mezeg Živa. Z brez rekvizita je zasedla 8. mesto, z žogo 3. mesto, skupni seštevek pa ji je prinesel 9. mesto.

Večino deklet čaka le še zaključni nastop, nekatere pa še državno prvenstvo v individualnih sestavah. Potem pa zaslužene počitnice, tako za dekleta in njihove starše, ki so jih s tribun neumorno spodbujali, kakor tudi za trenerke Fefer Ines, Cvetko Rebov Uršo, Jilek Špelo, Mramor Meto in Šinigoj Barbaro, ki svoje znanje z veseljem predajajo dekletom in se vedno trudijo, da bi se razvile v odlične ritmičarke. Pa vendar tudi poleti ne bomo mirovali. Čakajo nas poletni treningi in priprave, ki bodo spodbuda in dobro izhodišče za naslednjo sezono, za katero vsi skupaj vemo in verjamemo, da bo še bolj uspešna.

Barbara Šinigoj

(Gimnastično društvo Vrhnika)

Oglejte si tudi