Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

ŠD – Vrhnika - atletska sekcija: Jesenski del tekmovalnega obdobja

Po obetavni poletni sezoni so se vrhniški atleti začeli pripravljati na jesenski del tekmovalnega obdobja. Udeležili smo se državnega prvenstva do 14 let, ki je potekalo na koprskem stadionu Bonifika. Rezultati naših atletov kot običajno niso razočarali, izstopal pa je nastop perspektivnega mladega atleta Svita Marinčiča Zalarja, ki je osvojil 1. mesto v teku na 60 m z ovirami in si s tem prislužil naslov državnega prvaka. V tej disciplini je tekmoval prvič ter brez zadržkov ugnal svoje tekmece in le za par desetink zaostal za državnim rekordom v njegovi kategoriji.

V jesenskem času je prav tako vsako leto v Ravnah na Koroškem organiziran Atletski pokal Slovenije v krosu. Letos se ga je udeležila tudi Klara Matkovič, katera se je na razdaljo podala kot mlajša v kategoriji do 16 let. Osvojila je 9. mesto in močno presenetila s svojo vzdržljivostjo in odločnostjo. Svoj rezultat pa je podkrepila še z uvrstitvijo na atletskem prazniku na Ljubljanskem maratonu, kjer je na Prvenstvu Slovenije v uličnih tekih za osnovne šole dosegla 4. mesto .Glede na rezultate in porast zanimanja otrok za atletiko na Vrhniki, lahko v zimski del sezone vstopamo z dvignjeno glavo. V prihajajočem obdobju se že veselimo kvalitetnih treningov, motiviranih atletov in še več podobnih rezultatov.

Čestitke vsem atletom za disciplino na treningih in udeležbo na tekmovanjih ter njihovim trenerjem za kvalitetno izvedbo vsake vadbe.

 

Tjaša Železnik    

Oglejte si tudi