Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Praznovanje 60-letnice

Med nekdanjimi vrhniškimi košarkarji je v navadi, da se ob okroglih jubilejih srečajo, slavljencu pa podelijo zlato medaljo in steklenico dobre pijače. Prejšnji mesec je slavil Dušan Strlekar, ki je dopolnil 60 let. Od malih nog je zapisan športu, več let je bil tudi funkcionar v Športnem društvu Povž Stara Vrhnika.

Po končani igralski karieri so se začeli ob petkih zbirati na rekreaciji, (na začetku kot sekcija IUV), kasneje pa so se jim pridružili še drugi košarkarji. Udeleževali so se različnih veteranskih turnirjev,  igralska zasedba se je spreminjala in dopolnjevala, sedaj pa je večina  »igralsko« že upokojenih.

Na srečanju v Cankarjevem hramu na Vrhniki so si zbrani imeli veliko povedati o zlatih časih vrhniške košarke (obdobje 1969/1974, leta 1972 so postali pokalni prvaki Slovenije). Mnogi dogodki in uspehi bodo za vedno ostali zapisani v njihovem spominu. Od »zlatih fantov«, (tako so jih poimenovali na prireditvi Športnik Vrhnike leta 2018), so se srečanja udeležili: Tone, Dule, Franjo, Marjan in Janez.

Za dobro razpoloženje pa je skrbel »Flaj« s šalami in dovtipi iz svoje bogate zakladnice.

Zelo pestro pa bo v prihodnjem letu, saj bodo kar trije iz te skupine praznovali svojo 70 letnico. Tebi Dušan – pa še na mnoga leta!

 

Franjo Modrijan

Oglejte si tudi