Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Olimpijska bakla v vse slovenske občine, 17. maja bo obiskala tudi Vrhniko

Nekaj manj kot 100 dni pred otvoritvijo olimpijskih iger v Tokiu, je Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez v sodelovanju s številnimi deležniki in partnerji predstavil enega največjih projektov, ki bo v vsakem kotičku Slovenije spomnil na prihajajoči največji športni dogodek.

Pred dobrimi tremi leti je OKS-ZŠZ pred zimskimi igrami v Pjongčangu premierno izvedel pot plamenice po Sloveniji, tokrat je projekt Slovenska bakla še bolj obsežen in dostopen tako rekoč slehernemu Slovencu. Gre za promocijski projekt, v katerega bi organizatorji radi vključili čim več lokalnih ljubiteljev športa, aktivnih otrok, zdajšnjih in nekdanjih vrhunskih športnikov ter gospodarstvenikov in drugih zanimivih občanov.

Rojstvo bakle je načrtovano za četrtek, 22. aprila, v jeklarni SIJ Metal na Ravnah na Koroškem, torej pri partnerju OKS Skupini SIJ, kjer ji bo njena rojenica Petra Majdič vdihnila jekleno voljo. Formalen začetek poti bo 3. maja, ko bo bakla svoje prve kilometre 'odtekla' v občini Bovec. Do 23. julija, torej v 81 dneh, bo bakla obiskala vseh 212 občin v Sloveniji. Z baklo želijo širiti vrednote olimpizma, sporočila solidarnosti, upanja in jeklene volje. Želijo tudi pokazati, da sta rekreativni in vrhunski šport med seboj tesno povezana.

K sodelovanju pri projektu je na pobudo Športne zveze Vrhnika pristopila tudi Občina Vrhnika. Bakla bo v ponedeljek, 17. maja 2021, prišla tudi v naš kraj. V ta namen bomo ob takratnem upoštevanju priporočil in ukrepov vlade, skupaj z baklo odtekli kakšen krog na atletskem stadionu.

Pričakuje se, da bo baklo v tem času po naši deželi nosilo več kot 5.000 tekačev, ki bodo pretekli poljubno razdaljo. Zavedati se moramo, da bo projekt v teh časih uspešen le, če se bodo vsi deležniki temeljito držali navodil in priporočil odgovornih glede situacije z epidemijo covida-19.

Vse v zvezi s projektom Slovenska bakla najdete na spletni strani bakla.olympic.si, torej na strani, ki bo ves čas aktivno spremljala pot bakle, kjer bodo dnevno objavljene novice, nagovori, zanimivosti in fotografije z vseh koncev Slovenije.

Oglejte si tudi