Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Harpaston cup - mednarodni turnir v rokometu

Še se spomnimo leta 2010, ko se je na Vrhniki, odigral prvi mednarodni turnir v rokometu, »Harpaston cup«, ki ga je organiziralo Športno društvo rokometna šola (ŠDRŠ) Vrhnika. Prvega turnirja se je udeležijo preko 250 igralk s trenerji in mentorji iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Italije in Slovenije. S »Harpaston cup«, mednarodnim turnirjem v rokometu, pišemo lepo zgodbo ženskega rokometa in letos je bil na sporedu že 12. Tokrat malo drugačen, saj ga zaredi ukrepov Covid-19, ni bilo možno organizirati na način kot smo bili vajeni v preteklosti. »HARPASTON CUP« smo letos organizirali za ekipe iz Slovenije, saj smo si kljub vsem prepovedim v zadnjem letu, močno želeli igrati rokomet. Turnirja so se udeležile dekleta starostnih kategorij: 2007/2008, 2009/2010 in 2011 in mlajše. Rokometni turnir se je odvijal v športni dvorani OŠ Martina Slomška na Vrhniki, v soboto, 19.6.2021.

Na turnirju so nastopale ekipe iz petih različnih klubov, na katerem se je zbralo skoraj 150 igralk in prav toliko zvestih navijačev. Poleg domačih ekip so se »Harpaston Cup« turnirja udeležile ekipe klubov, RK Piran, RK Krim Mercator, RK Zvezda Logatec in RK Olimpija.  Organizator, ŠDRŠ Vrhnika se je na turnir dobro pripravili. Zahvale gredo tudi staršem za pomoč pri organizaciji, igralkam starejših tekmovalnih selekcij, ki so delile pravico na tekmah in trenerki domačih ekip, Tari Jonović. »Našim dekletom ste glasni kritik, trener in prijatelj. Hvala vam za to! Znanje, ki jim predajate je bilo vidno na letošnjem turnirju, kjer so vaše vajenke osvojila veliko in še več.« Dekleta starostne kategorije 2007/08 so s hitrimi napadi in še boljšo obrambo osvojile 1. mesto. Dekleta starostne skupine 2009/10 so v močni konkurenci osvojile odlično 3. mesto. Deklice starostne kategorije 2011 in mlajše, ki so bile letos prvič na igrišču, so pred polno dvorano gledalcev,  pokazale tehnike in veščine rokometa, ki so jih pridobile na treningih in tako osvojile 1. mesto.  Pohvaliti pa se moramo tudi z najboljšimi posameznicami turnirja. V domači ekipi; starostne kategorije 2007/08 je naziv najboljše vratarke na turnirju prejela KIM DORMIŠ. V starostni kategoriji 2011 in mlajše pa sta naziva najboljših prejeli vratarka Vasilija Stojanova in naziv najboljše igralke Lina Hrustanović. Iskrene čestitke vsem.

Turnir je za nami, dekleta pa so na zasluženem počitku. V začetku meseca avgusta pričnemo s pripravljalnimi treningi, veselimo pa se tudi prihajajočega mednarodnega turnirja 'Trophy 2021' v Srbiji, kamor imamo namen odpotovati s štirimi selekcijami.

V ŠDRŠ Vrhnika že potekajo vpisi novih članic in če je tudi tvoj svet v rokomet ujet, ne smeš manjkati. PRIDRUŽI SE NAM.  Kontaktirajte nas na : trenerji.sdrs@gmail.com

Lep rokometni pozdrav!

Tekst: Željka Borić, foto :  ŠDRŠ Vrhnika

 


 

 

Oglejte si tudi