Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Prejeli smo: Pismo domu upokojencev

Spoštovana direktorica Doma upokojencev Vrhnika! V tem nezavidljivem položaju v katerem se dom zaradi epidemije v tem trenutku nahaja, vedite, da mislim na vse Vas v domu in tudi na na Vas osebno. Spomnim se uradnih  razgovorov z Vami, srečanj ob raznih brezskrbnih prireditvah z namenom izboljšati pogoje dela v domu. Sedaj sproti spremljam dogajanje v Domu.

Država ni prisluhnila našemu "klicu v sili"! S člankom Kam s taščo, sem problematiziral stanje v domovih v javnosti, v politiki, razpravljalo se je tudi pri predsedniku republike. V poslanski skupini DeSUS, je Primož Hainz, takrat podpredsednik državnega zbora, skupaj s predsednicama Trepetlike in Spominčice predstavil stanje v Domovih, zgodilo se ni nič.

Pišem Vam, ker se čutim odgovornega za stanje v katerem se nahajate, pa mogoče ne bi bilo treba razmišljati, ali bo treba oskrbovance seliti v telovadnico.

Na Vrhniki smo se leta 2017 lotili prenove Zdravstvenega doma, Stal nas je preko treh milijonov. Za ta denar, kar verjemite, bi imeli novega. Občutek, da je bil zgrajen samo zato, da so imeli "zidarji" delo, nisem mogel odmisliti. Kot svetnik sem zahteval revizijo gradnje. Glasu proti ni bilo. Samo po toči zvoniti je prepozno.

To kar Vam pišem vam v tem trenutku ne pomaga dosti, sem pa napisal tisto kar mislim, da je poglavitni vzrok stanja oskrbe starostnikov v RS.

Vi epidemijo doživljate v živo, ne s kavča ob gledanju in poslušanju televizije. Želim Vam, sodelavcem in oskrbovancem vse dobro ob čim manjšem številu posledic te grozne epidemije.

 

Vid Drašček, občinski svetnik

Oglejte si tudi