Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Prejeli smo: Koronavirus in Kemis

Vrhniško podjetje Kemis skladno z  napovedjo ne upošteva odločbe gradbene inšpekcije. Medtem v Saubermacherju pravijo, da bi načeloma lahko prevzeli nevarne odpadke iz industrije, ki jih zdaj skladišči Kemis, in tudi odpadke iz ljubljanskega kliničnega centra. 

Tako iz peresa novinarja Dnevnika v uvodu v četrtkovi izdaji(26/3-2020) Andraža Rožmana, ki že od požara 2017 spremlja in piše dogajanja v zvezi s Kemisom.

Pa saj človek ne more verjeti,, da Kemis, čeprav mu je gradbena inšpekcija prepovedala uporabljati ključne objekte za prevzem in skladiščenje odpadkov, nadaljuje dejavnost - piše v nadaljevanju Andraž Ražman.

Ali Kemis v tem trenutku kot »vojni dobičkar« izkorišča stisko države-vlade in na nek način pritiska na nujnost obratovanja Kemisa, ker  so med nevarnimi odpadki tudi odpadki UKC, ki se v tem trenutku bori z vsemi razpoložljivimi sredstvi  proti koronavirusu?

Kot član občinskega sveta se pridružujem izjavi župana Daniela Cukjatija, prav tako v Dnevniku, da mora izpeljati sklepe občinskega sveta, da mora Kemis zapustiti Vrhniko.

Osebno tudi  ne morem mimo dejstva, da sta bivši župan in bivši direktor Kemisa, leta 2015 na seji občinskega sveta, dokazovala v zvezi z širitvijo Kemisa, češ da je Kemis najbolj "varen od varnega" in smo širitev dovolili. Čudim se tudi ministrstvu za obrambo, da je na tem območju dovolil gradnjo tako nevarne proizvodnje, saj je navsezadnje na Vrhniki poveljstvo oboroženih sil SV.

 

Vid Drašček, občinski svetnik

Oglejte si tudi