Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Podirali so svetovni rekord

Vrhnika, 21. junij – Varstveno delovni center Vrhnika Idrija je v Parku samostojnosti v središču mesta v okviru Argonavtskih dni pripravil barvanje rekordno velike pobarvanke – največje tovrstne na svetu. Baje, da zapis v Guinnessovo knjigo rekordov ne izostane.
 

Pobarvanka je imela sedem listov, velikih 7 x 2 m (plus naslovnica), ki nosijo nekoliko hudomušne motive slovenskih pokrajin ilustratorja Edina Pasića – Endija. Velika različica pobarvanke je veren posnetek originala, ki so ga najprej izdelali in je na voljo tudi v TIC Vrhnika.

Barvanje rekorderke je potekalo v dopoldanskem in popoldanskem času, priložnost pa so izkoristili predvsem mlajši šolarji in varovanci vrtcev. Kot zanimivost naj še povemo, da so dopoldne prizorišče obiskali Čuki in tako ustvarjalnemu druženju dodali še glasbeno podlago. Organizator je pojasnil, da so porabili okoli 100 litrov tempere, barvanje pa je potekalo hitreje od pričakovanj. Nepobarvana naj bi ostala samo še ena stran, tista z Vrhniko in okolico, ki pa jo boste lahko barvali jutri na Stari cesti v okviru tamkajšnjega festivala hrane in sejma.

Pobarvanka je bila največja tovrstna na svetu. Trenutni rekord se giblje okoli 95 m2, na Vrhniki pa so ta rekord z 112 m2 brez težav presegli. Pred samim začetkom so pod očesi kamere tudi s pomočjo geodetov natančno izmerili velikost platnic, držali so se tudi drugih navodil Guinessove komisije za vpis rekorda. Kot so še pojasnili, bodo sedaj vso potrebno dokumentacijo poslali omenjeni komisiji, ki naj bi nato še letos odločila, ali je bilo barvanje svetovni rekord ali ne.

 

Gašper Tominc, foto: GT

 

Oglejte si tudi