Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Odprli fotografsko razstavo o volku

Bistra, 1. marec – V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri so odprli gostujočo fotografsko razstavo šakalov avtorja Janeza Tarmana. Slednji je predsednik Društva za ohranitveno fotografijo ter član društva Dinaricum. Poklicno se ukvarja z naravoslovno fotografijo. Zadnja tri leta se je posvečal tematiki šakalov v Sloveniji. Reportaža je bila zelo odmevna tako v Sloveniji kot tudi v Evropi. Objavljena je bila v številnih revijah, kot na primer National Geographic, BBC Wildlife ter Connaissance de la Chasse.

Fotografije so pripomogle k novim znanstvenim raziskavam, predvsem pa vzpostavljajo pomemben most med pridobljenimi znanstvenimi podatki in širokim krogom splošne javnosti. V zadnjem času se ob pomanjkljivem poznavanju populacije v Sloveniji pojavljajo vedno večji pritiski po upravljanju z vrsto. V ta namen je Društvo za ohranitveno fotografijo organiziralo fotografsko razstavo, ki bo gostovala v različnih krajih po Sloveniji, kjer je potrjena prisotnost šakalov. Svojo pot bo začela v Tehniškem muzeju Slovenije.

Ob odprtju je potekalo tudi predavanje dr. Mihe Krofla iz Biotehniške fakultete v Ljubljani, ki je v zadnjih letih s svojimi raziskavami na področju šakalov pripomogel k novim spoznanjem. Predstavil je biološka dejstva o šakalu in zbrane izsledke raziskav. O naravoslovni fotografiji, njenem vplivu in nastanku pa je spregovoril avtor fotografij Janez Tarman.
Razstava bo odprta do 31. 3. 

Oglejte si tudi