Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

S Friderikom Barago skozi postni čas

Začeli so se topli dnevi, ptički so glasno prepevali, sonce nas je že žgečkalo po licih,  ko so se iz naših igralnic slišali nenavadni pozdravi. To so bili indijanski pozdravi. Bili so zelo različni. Eni so bili dolgi in visoki, drugi pa kratki in tihi. Zanimivo jih je bilo poslušati. Glasovi so prihajali iz vseh igralnic. In veste, kdo bi te pozdrave in glasove najbolj razumel? Zagotovo Friderik Baraga, ker je bil misijonar, ki je krščansko vero širil med Indijanci in jih je zelo dobro poznal. 

Tako so otroci iz našega vrtca spoznali tega imenitnega človeka in se tudi sami za nekaj časa spremenili v Indijance. Izbrali so si svoje Indijansko ime, z barvami porisali svoj šotor, izdelali indijanske perjanice, ogrlice, igrali na inštrumente,  plesali ob različnih ritmih, izdelali svoja indijanska oblačila, se po indijansko zabavali na igrišču, indijansko telovadili in poslušali indijanske pravljice. Nekaj dejavnosti pa nam ni uspelo izpeljati, saj nas je presenetil Coronavirus (Covid- 19) in vrtec smo morali zapreti.

 Sedaj smo že nekaj časa doma in vzgojiteljice že pogrešamo svoje otroke. Vsem želimo, da v tem času ostanete doma in poskušate svoj prosti čas posvetiti drug drugemu in iz te »krize« potegnete nekaj pozitivnega. Naj bo to čas spoznanja, kaj v življenju res nekaj pomeni. 

Želimo si, da se vrata naših igralnic kmalu odprejo in da bomo spet skupaj.

Ostanite zdravi in imejte se radi.

Kolektiv Župnijskega vrtca Vrhnika

Oglejte si tudi