Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Projekt Erasmus+ v Vrtcu Vrhnika

V preteklem šolskem letu smo kandidirali na razpisu za pridobivanje evropskih sredstev preko programa  Erasmus+. Namen aktivnosti je spodbuditi izmenjavo dobrih praks ter razvoj, prenos in implementacijo inovativnih praks na organizacijski, lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni.

Preko projektov KA1 - Inovativne ideje za učinkovite učne metode in KA2 - Little footprints leave low carbon footprint behind (nosilci projektov) bomo v prihodnjih dveh letih obiskali sodelujoče šole in vrtce ter se izobraževali v tujini.

Preko preko projekta Little footprints leave low carbon footprint behind v tem tednu gostimo ravnatelje, vzgojitelje in učitelje vrtcev in šol iz Španije, Bolgarije, Švedske in Latvije. Skupaj smo zastavili načrt dela, se pogovorili o naših obveznostih in dolžnostih ter si prvič izmenjali našo prakso. Nekaj naših vzgojiteljic so strokovni delavci iz tujine senčili pri njihovem delu. Včeraj smo si v popoldanskem času ogledali razstavo Moja Ljubljanica, danes popoldne si bomo ogledali stari del Ljubljane in jutri bodo v živo spoznali Tradicionalni slovenski zajtrk s čebelarjem, g. Slavkom Keršmancem in z županom, g. Danielom Cukjatijem. 

 

Anita Čretnik, ravnateljica

Oglejte si tudi