Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Mladi gasilci iz naše občine odhajajo na olimpijado

Dolgoletno delo z mladino prinaša tekmovalne rezultate in obnavlja operativne gasilske vrste. Ekipa mladincev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo na letošnji mladinski gasilski olimpijadi v mestu Opole na Poljskem zastopala Slovenijo.
Da lahko gasilci varno in uspešno opravljamo svoje poslanstvo so potrebna leta usposabljanja in vaj. Delo z mladimi, ki tekmujejo v gasilsko športnih disciplinah je namenjeno predvsem pridobivanju novih operativnih članov.  

Dolgoletno delo z mladimi v PGD Drenov Grič - Lesno Brdo je letos tudi na tekmovalnem področju obrodilo sadove. Mladinska desetina pod vodstvom mentorjev Andreja Zdešarja in Tomaža Urbančiča se je jeseni na prvem izbirnem tekmovanju uvrstila med pet najboljših v državi, ki so imele pravico nastopiti na finalnem izboru 18. aprila. Sledili so intenzivni treningi. Čas, ki ga mnogi njihovi sovrstniki preživijo pred ekranom računalnika ali televizije, so fantje namenili treningom. Urili so gasilske veščine, pridobivali kondicijo in hitrost. Skrbne priprave so se zaključile s "trening vikendom" v Kočevju. Skupaj z ekipo mladink PGD Zbilje so tri dni odpravljali še zadnje napake pri izvedbi vaje z ovirami in štafete.

soboto 18. aprila je GZ Slovenije pripravila drugo izbirno tekmovanje na Ptuju. Ko je bila ekipa navijačev in staršev z avtobusom že na poti, so v deževnem jutru fantje opravili še zadnji trenig na Drenovem Griču. Sledilo je mučno čakanje na nastop. Kot prava ekipa so si pred nastopom podali roke in vrhunsko izvedli vajo z ovirami. Uradni komentator je objavil nov najboljši rezultat. Za oba mentorja je sledila verjetno najdaljša minuta. Ko je še zadnji tekmovalec z ročnikom v roki prestopil ciljno črto, se je na semaforju prikazal rezultat 67,07 sekund. Slavje navijačev se je pričelo. Kot se za zmagovalce spodobi smo jim pred domačim gasilskim domom pripravili svečan sprejem. Pozdravili so jih tudi predstavniki GZ Vrhnika.  


Nastop na olimpijadi je za naše društvo zahteven logistični in finačni zalogaj. Pri tem računamo na podporo širše lokalne skupnosti; v prvi vrsti občine in GZ Vrhnika. Podporo bomo gasilci iskali tudi pri sponzorjih in krajanih. Ob koncu šolskega leta bomo organizirali dobrodelni koncert.

 

24. junija ob 20. uri bo v športnem parku na Drenovem Griču nastopilo več pevcev in ansamblov. Izkupiček koncerta bo v celoti namenjen izvedbi kvalitetnih priprav in nastopu na olimpijadi 23. julija 2015

Ker verjamemo, da bodo fantje tudi na Poljskem dostojno zastopali Slovenijo, pripravljamo ekipo navijačev. Z avtobusom se bomo 22. julija odpravili v Opole


FANTJE, ČESTITAMO IN ČELADO DOL.  Z gasilskim pozdravom NA POMOČ. 


Za  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo: Igor O. 

Oglejte si tudi