Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
8°C
-1°C
JUTRI
7°C
-2°C
12320

Še 2 dni do volitev. Zmagajmo skupaj! Kandidat SDS Daniel Cukjati

Kandidat SDS za državni zbor Daniel Cukjati.

Življenjepis

Daniel Cukjati se je rodil 15. 3. 1979 v Ljubljani. Večino otroštva je preživel na Lesnem Brdu pri Vrhniki. Leta 2006 diplomiral na Fakulteti za šport, se nato zaposlil in opravil pripravništvo na Ministrstvu za notranje zadeve, sektor kriminalistične policije. Od leta 2009 dalje je kot strokovni sodelavec za šport zaposlen na občinskem javnem zavodu, zadolžen za področje športa v občini Vrhnika.

Od leta 2004 poročen in priženjen na Staro Vrhniko. Je oče sedmih otrok. Poleg polne zaposlenosti z družino je aktivno vključen v več društev in skupin v občini Vrhnika. Leta 1999 je bi eden izmed ustanoviteljev skavtov na Vrhniki in jih več let tudi vodil. Sodeloval in pomagal je pri ustanovitvi večih športnih društev. Prosti čas aktivno preživlja z družino ob spoznavanju naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti v Sloveniji in tujini. Veliko ljubezen goji tudi do slikarstva.

Zaradi občutka odgovornosti za skupno dobro, je že od leta 2002 vključen v SDS. Najprej kot predsednik podmladka, nato pa kot občinski svetnik izvoljen na listi SDS. Končuje tretji mandat občinskega svetnika. Vseskozi je tudi dejaven član odbora za družbene dejavnosti, kjer se zavzema predvsem za programe in infrastrukturo, ki je namenjena otrokom in mladini. Zaradi perečih ekoloških problemov na Vrhniki je tudi velik zagovornik ekologije. Aktivno sodeluje pri reševanju ekoloških problemov, od kompostaren, kemičnih obratov do reševanja problema umeščanja novih visokonapetostnih daljnovodov skozi vrhniške vasi.

 

Vodilo:

Ljudje te morajo spoznati po dejanjih in ne po besedah.

 

Zakaj:

V kolikor želim lepšo in boljšo prihodnost za naše otroke, ne morem samo sedeti in opazovati kaj se dogaja z našo Slovenijo.

 

Nagovor:

Kot aktiven oče in mož  se zavedam težav s katerimi se soočajo mladi, družine, delavci in upokojenci. Zavzemal se bom za takšno Slovenijo, ki bo omogočala mladim razviti njihove potenciale ter omogočala delavcem pošteno plačilo in upokojencem dostojno življenje.

 

Lokalni program:

Zavzemal se bom za:

- strožje ukrepe pri umeščanju nevarnih kemičnih obratov v bližino naselij in obratov, ki s svojo dejavnostjo izredno poslabšujejo kakovost bivanja,

- boljšo državno prometno povezavo med Borovnico in Vrhniko ter Vrhniko in Horjulom,

- to, da se primer dobre prakse počitniškega varstva otrok v občini Vrhnika, razširi na ostale občine,

- povečanje deleža državnih sredstev pri gradnji šolskih športnih dvoran pri OŠ Log-Dragomer, OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica in pri OŠ Ivana Cankarja Vrhnika,

- izgradnjo novega avtocestnega izvoza  v občini Log-Dragomer in za razširitev obstoječa izvoza na Vrhniki.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!