Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Pregled dela na zboru članov Društva upokojencev Vrhnika za 2017

Društvo upokojencev Vrhnika je izvedlo svoj vsakoletni zbor v petek, 16. marca 2018, kjer smo predstavili delovanje društva v letu 2017. Večnamenski prostor OŠ Ivana Cankarja je bil  poln do zadnjega kotička, kar je potrditev, da člane zanima, kako smo gospodarili in kaj vse smo počeli.

Za prijazen začetek so poskrbeli pevke in pevci našega mešanega pevskega zbora pod vodstvom Jožeta Jesenka ter recitatorki Marta in Breda, pridružila pa sta se jim še Matjaž Žirovnik   in Ožbej iz OŠ A. M. Slomška. Na steni so se vrteli slikoviti posnetki nekaterih dejavnosti, ki jih je izbral in pripravil Milan Jerman.

Veseli smo bili, da  je zbor nagovoril  tudi župan, Stojan Jakin in predsednik ZDUS,  Janez Sušnik.

O bogatem in pestrem delovanju društva so poročali: predsednica Elica Brelih o delovanju društva nasploh, Milena Svenšek o socialni dejavnosti, v imenu Vesne Stare Barbara Petrič o projektu Starejši za starejše, o delovanju komisije za zdravstveno delavnost  Ivanka Štumberger, o delu komisije za kulturo Stanka Grbec, o dejavnostih komisije za izlete in družabna srečanja Ivanka Sluga, o delu komisije za volitve, imenovanja in priznanja Karol Jurjevčič, o športni dejavnosti in pohodništvu Janez Kenk in  o balinanju in pikadu Marinka Petkovšek.

Finančno poročilo in finančni načrt je predstavila računovodkinja Marjana Kolenko, o nadzoru financ in delovanja društva nasploh pa predsednik Nadzornega odbora Jože Stanonik, ki je pozitivno ocenil celoletno delo.

Predstavljen je bil tudi obsežen program dela za leto 2018 in sprejet s ploskanjem.

Najbolj svečan del zbora pa so bile podelitve društvenih, pokrajinskih in ZDUS-ovih priznanj za večletno aktivno in požrtvovalno delo v društvu.

Društvena priznanja so prejele: Marjana Kolenko za prizadevno delo  in uspešno vodenje društvenih financ, Nežka Vihtelič za prizadevno in uspešno delo v pisarni,  Ivica Česnik za dolgoletno in uspešno vodenje klekljarskega krožka, ki ohranja in razvija posebne oblike kulturne dediščine,  Marina Jereb za strokovno pravno pomoč društvu in pisanje zapisnikov, Dragica Lončar za aktivno in dolgoletno sodelovanje v balinarski sekciji, za sodelovanje v socialni komisiji in aktivnosti v pohodni skupini Sončki, Ivanka Sluga za aktivno in uspešno organizacijo ekskurzij, izletov in družabnih srečanj in  Fani  Šurca za aktivno sodelovanje v pohodni skupini Vandrovke, kjer skrbi za slikovno tekstualni arhiv .

Priznanja Osrednje pokrajinske zveze so prejele: Stanka Grbec za dolgoletno prizadevno delo in vodenje na področju kulture, Barbara Petrič za prizadevno sodelovanje v projektu Starejši za starejše in Sonja Zalar Bizjak za dolgoletno prizadevno in odgovorno vodenje pohodnih skupin, za pripravo fotografskih razstav in botanično geografskih predavanj v društvu. Tudi Društvo je prejelo Pisno zahvalo za dolgoletno prizadevno delovanje na področju športa, rekreacije, izletništva, kulture in programa Starejši za starejše.

Najvišje ZDUS-ovo priznanje, ki ga je podelil predsednik Janez Sušnik, pa sta prejeli Milena Svenšek za dolgoletno nesebično in požrtvovalno delo na socialnem področju in kot prostovoljka v projektu Starejši za starejše ter  Elica Brelih, ki je prejela Veliko plaketo ZDUS za dolgoletno uspešno vodenje društva, za ustanovitev in dolgoletna vodenja pohodnih skupin, za organizacijo številnih delavnic in za uspešno gospodarjenje z društvenim premoženjem.

Vsi nagrajenci so bili deležni gromkega aplavza. Iskrene čestitke vsem!

Precej časa smo se nato družili ob skromnem prigrizku in prijateljskem klepetu v avli šole.

Zapisala: E. Brelih

Slike: Leon Novak, Željko Jadanić

Oglejte si tudi