Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Fotoreportaža: Mladi planinci PD Podpeč - Preserje na Nanosu 12. 1. 2019

Mladi planinci PD Podpeč - Preserje smo v letu 2019 začeli s pohodi z obiskom hribov nad Vipavsko dolino. 12. 1. 2019 smo se sprehodili od Abrama, do Vojkove koče na Nanosu.

 

Pri Furlanovem zavetišču na Abramu smo šli takoj pozdravit medveda, ki se je raztegoval v svoji kletki. Ni se preveč zanimal za nas, za razliko od kozice iz sosednje kletke. Tudi mi nismo imeli veliko časa, saj je bila pred nami kar dolga pot. Hoteli smo se še malo peljati, toda cesta je bila zaprta, tako da nam ni preostalo drugega, kot da gremo peš. Nekaj časa smo hodili po cesti, nato smo zavili v nanoško pogorje. Lepa, ne preveč strma pot vodi po planotastem svetu travnikov in redkega gozda. Na poti smo po sledovih ugotovili, da medved ni samo v kletki pri Abramu, ampak se sprehaja tudi po tej planoti. Zato smo postali malo bolj glasni. Kar dobro nam je šlo. Ko smo pred sabo zagledali oddajnik, smo mislili, da ni več daleč. Pa smo se morali spustiti in se nato skozi gozd povzpeti do Vojkove koče na Nanosu. Po krajšem odmoru in popitem čaju v koči smo morali nazaj. Vračali smo se po isti poti, le da so nekateri šli po grebenski poti, s katere se je res lepo videlo po okolici in bolj oddaljenih hribih.

 

Imeli smo se lepo. Malo smo se kepali, drugače pa nas je grel sonček. Še bomo šli na planinske izlete. Naslednjič pojdite z nami.

 

Marijan Božeglav

 

Oglejte si tudi