Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

GOZDNI KOTIČEK ZA OTROKE IN MLADE

Za divje počitnice stran od hrupa in vrveža sveta
Gozdna šola Hosta vabi vse otroke in mlade k soustvarjanju njihovega gozdnega kotička, kjer se lahko počutijo kot ptički in srne. Vsak delavnik od zjutraj do popoldan lahko doživljajo otroštvo brez spon in pravil, lahkotno kot nekdo, ki nima ene same skrbi.  Daleč od prometa in brzenja sveta, v zatišju gozda in šušljanja dreves, otroka objame ritem, ki mu je domač. Brez bojazni, da se bo umazal in brez glasu, ki kliče njegovo ime, otrok zajadra v pravljični svet, v katerem je vse mogoče.

 

Vsak dan v Hosti ima eno naravnavo, na katero se še posebej obračamo. Tako enkrat prisluškujemo gozdu in njegovim zvokom, nato se pogovarjamo o slišanem in kaj nam to pove o njem. Drugi dan prisluškujemo večjim in manjšim prebivalcem gozda in spoznavamo njihovo raznolikost in enkratnost oglašanja. Človek kot univerzalno bitje ima sposobnost posnemanja vsakršnega zvoka, ki ga od živali do živali poskušamo kar najbolje zadeti. Človeške glasilke so izjemen inštrument, ki ga skozi posnemanje otrok spoznava, Spet drugi dan premagujemo naloge, ki na prvi pogled zgledajo povsem preproste, a so za otroka, ki ni nikoli sam, velika preizkušnja. Spet drugii dan ustvarjamo z danostmi, ki nas obkrožajo...

 

Vabljeni vsak delavnik s predhodno najavo na telefon 031 481 014 Marjeta.

Dan Odklopa v Hosti stane 5 eur, če hrano otrok prinese s seboj (eno toplo za na ogenj in hladno malico ali dve), In 10 eur, če za to poskrbimo mi.  Za pijačo, sadje in podobno je poskrbljeno.

 

Vabljeni na našo novo spletno stran http://solahosta.eu/

Oglejte si tudi