Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Volitve so za nami, prazniki se bližajo

Spoštovane občanke in spoštovani občani, veliko vam imam povedati, pa mislim, da mi prostor ne dovoljuje, da bi obdelal vse teme. Naj začnem s praznikom demokracije. Ugotavljam, da so se na volitvah pojavile tudi nove skupine občanov, ki želijo biti resnično aktivni in koristni ter so prepoznali možnost, da se sliši njihov glas in vidijo rezultati njihovih dejanj. V razgovoru z nekaterimi izmed njih sem izvedel, da so bili v preteklih letih prepričani, da se v lokalni politiki ne da storiti nič in so pasivno ostajali doma. V zadnjem mandatu pa so spoznali, da se da ob dobro začrtani poti in s skupnimi močmi doseči tudi cilje, ki so bili še do nedavnega nedosegljivi. Ustvarjeni so namreč pogoji za dvig kreativnosti in optimizma tudi pri mlajših generacijah, saj čutijo priložnost, da se dokažejo na njim domačih področjih. Skupaj ugotavljamo, da možnosti za to imamo. Tudi za ustanovitev mladinskega centra. Potrebna sta le volja in pogum.
Marsikdo me je vprašal, zakaj ne reagiram na provokacije, trosenje laži in umazane igre pred in tudi po volitvah. Naj vam povem, da bo še naprej tako, da bom laži in posameznikom prirejene »resnice« ignoriral. Vse svoje znanje, izkušnje in energijo bom tudi v prihodnje usmerjal v dejanja, ki prinašajo koristi vam, dragi sosedje, in se z neproduktivnimi zadevami ne bom ukvarjal. Ob tem bom še naprej  dajal možnosti sodelavcem, ki želijo in znajo pošteno delati in s svojim strokovnim pristopom dosegajo pričakovane rezultate oziroma ta pričakovanja tudi presegajo. Spoštovani, veseli me, da ste v danih okoliščinah prepoznali, da je pred nami obdobje največjih investicijskih izzivov in se v takih časih ne sme menjati ekipe, ki zmaguje. Kaj  takega bi namreč pomenilo preveliko tveganje za dokončanje projektov, ki so v večini vezani na nepovratna sredstva, ki si jih je občina z veliko prizadevanja  v zadnjih letih priborila.

Spet je pred nami obdobje praznikov in upam, da ste si rezervirali dovolj časa za svoje najdražje in posebej tiste, ki ste jih preko leta malo zanemarjali. Ljudje smo socialna bitja in za nas je druženje bistveno bolj pomembno, kot si mislimo. Konec leta je obdobje obračunov in analiz. Želim, da boste ob pogledu na rezultate svojega dela veseli in ponosni in kot taki iskali izzive tudi v prihodnjem letu. Na koncu naj se vam le še enkrat zahvalim za izredno volilno udeležbo, saj ste dokazali, da vam ni vseeno, po kateri poti bo v prihodnosti stopala naša lokalna skupnost. Iskrena hvala za to, da ste mi ponovno izkazali zaupanje in podelili veliko odgovornost za vodenje naše prelepe občine. Stopamo v obdobje, ko bo zelo pomembno, da iskreno strnemo vrste, saj bomo le povezani lahko dosegali rezultate, ki si jih zaslužimo in nam pripadajo.


Vaš Miran Stanovnik, župan

 

 

Oglejte si tudi