Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Naš praznik

Mesec maj nam je postregel z vremenom, ki bolj pritiče aprilu ali pa celo novembru. Ko se pogovarjam s kmeti, pravijo, da pred pogostim dežjem dobesedno kradejo travo in seno z lastnih njiv in da je zemlja prehladna, da bi vanjo polagali koruzo. Mnogi se držijo za glavo in se sprašujejo, katera dela bodo prva na vrsti, ko se vreme enkrat le stabilizira. Verjamem, da bodo kot ničkolikokrat do sedaj s pomočjo zdrave kmečke presoje znali opraviti tudi s tem izzivom.

Zdravo so presojali pred več kot desetletjem tudi tisti, ki so najbolj zaslužni za to, da v teh dneh lahko ponosno praznujemo dan naše občine. Praznik vseh nas, ki smo hvaležni vsem, ki so takrat spoznali, kaj je prava pot proti našim skupnim ciljem. Ob tem ne smemo pozabiti tudi tistih, ki so na najvišjem državnem nivoju v najbolj kritičnih trenutkih v naši zgodbi prepoznali potencial, ki ga je vredno izkoristiti. Vsem se iskreno zahvaljujem in ob tem verjamem, da je veliko podobno mislečih. Napredek in ob tem zavedanje, da o svoji usodi lahko odločamo sami, nas navdajata z optimizmom in nas ženeta naprej.

Marsikdo bi ob takih trenutkih primerjal med seboj mandatna obdobja, rezultate in izzive in poskušal tudi mogoče laično kot občan oceniti uspešnost naše občine ob prehojeni poti. Osebno menim, da vsako obdobje prinaša svoje specifičnosti, ki so značilne za razvoj relativno mlade lokalne skupnosti, kot je naša, in ne gre ocenjevati vsega po splošno slovensko poznanih merilih, kar običajno pomenijo kilometri asfaltiranih cest. Sem mnenja, da sta uspeh in dobro počutje v naši skupnosti odvisna od marsičesa drugega, saj zgolj infrastruktura nujno ne zagotavlja dobrega počutja in zadovoljstva. Ob tem se moramo zavedati, da zakonsko predpisana infrastruktura, ki je istočasno tudi zahtevana s strani Evropske unije, prinaša v naše domove tudi nekaj materialnih posledic, ki jih vsi občutimo. Tudi občina kot institucija ni imuna na vedno nove zakonske zahteve s strani države in tega se pri razporejanju in porabi proračunskih sredstev vedno znova zavemo.

Z veseljem lahko ugotovimo, da smo kot skupnost že dosegli tako raven razvoja, da se je večina subjektov že umestila v našo sredino in zelo uspešno opravljajo svoja poslanstva. Ob tem imam v mislih vsa društva, ki na krilih prostovoljstva ustvarjajo višjo kulturno, športno, humanitarno, varnostno in še katero raven našega življenja. Nekateri s svojim dobronamernim delovanjem prav potiho prihajajo v naše domove in se njihovega prispevka zavedamo šele ob njihovi odsotnosti. Prav vsem, ki se trudite za dobro, se v imenu vsakega posameznika in svojem imenu iskreno zahvaljujem in vas vabim, da se mi pridružite na slavnostni seji ob občinskem prazniku naše občine, kjer boste nekateri za vaše nesebično delo in prispevek k prepoznavnosti naše občine še prav posebno nagrajeni. Nikakor pa ne smete zamuditi kulturnega programa, ki bo postregel tudi z izjemnim muzikalom Sneguljčica z vrhunskimi pevci na čelu z vedno hudomušno glasbeno ustvarjalko Alenko Gotar.

 

Ob prazniku občine Log - Dragomer vsem občankam in občanom iskreno čestitam in vam ob zavedanju, da sem v službi vas, drage sosede in sosedje, obljubljam, da bom s svojo prijazno in strokovno ekipo še naprej deloval v dobro vseh nas.

 

Želim vam vse dobro. 

Vaš Miran Stanovnik, župan

 

                                                                                                     

Oglejte si tudi