Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Uradno odprtje in blagoslov prizidka k Slomškovi šoli

Danes, 24. septembra, ko goduje blaženi Anton Martin Slomšek, je potekal odprtje in blagoslov novega prizidka k Osnovni šoli Antona Martina Slomška Vrhnika. Dogodek je potekal v ožjem krogu – udeležilo se ga je ožje vodstvo občine in osnovne šole. Blagoslov je opravil vrhniški župnik Mohor Rihtaršič. Župan Daniel Cukjati je ob tem čestital vodstvu izobraževalnega zavoda za 20. obletnico obstoja šole, učiteljskemu zboru in učencem pa zaželel, da jim je Slomšek še naprej neizčrpen vir navdiha. Župan je na koncu kratke slovesnosti tudi prerezal slavnostni trak. 

Občina Vrhnika je prvi prizidek k Slomškovi šoli zgradila leta 2018, s čimer ji je zagotovila dodatne učilnice, še vedno pa je ostala prostorska stiska v jedilnici. Dela, ki so stekla konec lanskega leta in se letos spomladi zaključila, so obsegala prizidek k jedilnici, s katerim so ne samo povečali jedilnico, ampak tudi pridobili večnamensko učilnico, ki pa jo je zaradi premične stene mogoče kadarkoli združiti z jedilnico. Na ta način je šola dobila tudi nov večnamenski prostor za prireditve. Kot nam je povedala ravnateljica Darja Guzelj, trenutno šola ne izkazuje potreb po dodatnih prostorih. »Projekcije nakazujejo, da za to ne bo potrebe tudi v naslednjih letih. V kolikor pa bi le prišlo, bi bilo potrebno ob dodatnih učilnicah povečati tudi kuhinjo in še nekatere druge prostore.« 

Osnovna šola Anton Martin Slomšek Vrhnika letos obeležuje 20 let delovanja, ki ga bodo obeležili z različnimi prireditvami. Cankarjeva osnovna šola je v začetku devetdesetih let pokala po šivih: imela je preko 1200 učencev in dvoizmenski pouk. Pod vodstvom župana Vinka Tomšiča se je občina odločila za nov šolski objekt, v katerega so učenci prvič zakorakali 4. septembra 2000, uradno odprtje pa je bilo 21. oktobra 2000. Šolo danes obiskuje 598 učencev. 

 

Gašper Tominc

 

Oglejte si tudi