Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Potrjene operacije 3. javnega poziva, prvo in drugo odpiranje

Na prvi rok za oddajo vlog v okviru 3.javnega poziva LAS Barje z zaledjem so prispele tri vloge, in sicer ena za sofinanciranje iz sklada EKSRP in dve za sofinanciranje iz sklada ESRR. Ocenjevalna komisija je vloge najprej pregledala z vidika administrativne popolnosti. Vlagatelji nepopolnih vlog so prejeli pozive za dopolnitev. V roku sta svoje vloge dopolnila le dva vlagatelja. Administrativno popolni vlogi je ocenjevalna komisija ocenila na podlagi meril, ki so določena v javnem pozivu. Obe vlogi sta dosegli zadostno število točk za uvrstitev med sofinancirane operacije na podlagi Javnega poziva LAS Barje z zaledjem. 

 

Na podlagi poročila ocenjevalne komisije je predlog operacij, ki bodo prispevali k uresničevanju zastavljenih ciljev v okviru Strategije lokalnega razvoja LAS potrdil še Upravni odbor in Skupščina na svoji 6. redni seji, ki je potekala v sredo, 16.10.2019. 

 

Seznam potrjenih operacij: 

Sklad EKSRP 

Vlagatelj: Krajevna skupnost Rakitna, Rakitna 66, 1352 Preserie

Naziv operacije: Kolesarski park Rakitna - z gibanjem do zdravja

Vrednosti operacije skupaj: 78.696,89 EUR

Znesek sofinanciranja: 51.652,13 EUR

 

Sklad ESRR 

Vlagatelj: Občina Vrhnika, Tržaška cesta 1, 1360 Vrhnika

Naziv operacije: Arheološke točke na Vrhniki

Vrednost operacije skupaj: 57.931,08 EUR

Znesek sofinanciranja: 40.581,30 EUR

 

Potrjene operacije je LAS Barje z zaledjem posredoval na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja oz. na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), ki bosta operacije dokončno odobrila  z izdajo odločbe (AKSRP)  oz. pogodbo (MGRT).

Po potrditvi obeh operacij se neporabljena sredstva iz obeh skladov prenesejo na naslednje odpiranje, in sicer:

EKSRP: 306.815,59 EUR

ESRR: 379.745,48 EUR

 

Na drugi rok za oddajo vlog v okviru  3.javnega poziva LAS Barje z zaledjem sta prispeli dve vlogi, in sicer ena za sofinanciranje iz sklada EKSRP in ena za sofinanciranje iz sklada ESRR. Ocenjevalna komisija je vloge pregledala z vidika administrativne popolnosti. Vlagateljem administrativno nepopolnih vlog je poslala pozive za dopolnitev. 

Administrativno popolne vloge bo nato ocenjevalna komisija ocenila z vidika meril, ki so določena v javnem pozivu LAS Barje z zaledjem. Celoten postopek ocenjevanja se bo predvidoma zaključil konec letošnjega leta.

 

Tretji rok za oddajo vlog je 30.1.2020. 

 

Za ostale informacije lahko pokličete na gsm: 031/366-815 ali pošljete e-mail na info@lasbarje.si.

Oglejte si tudi