Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Imenovan še odbor za negospodarstvo

Občinski svet Občine Log - Dragomer je na svoji drugi izredni seji imenoval še svoje zadnje stalno delovno telo, to je odbor za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti. Petčlanski odbor je bil oblikovan dva meseca kasneje kot ostala stalna delovna telesa.

Občinski svet je na aprilski izredni seji imenoval odbor za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti. Vanj so bili imenovani Andrej Jerman Blažič, ki mu bo predsedoval, kot člani pa Roman Remškar, Viljem Kosednar, Darijan Novak in Branko Šefran. Prva naloga, v katero bo moral odbor zagristi, bo obravnava predloga proračuna za letošnje leto, ki so ga sicer že obravnavala vsa ostala stalna delovna telesa. Proračun bo nato ponovno romal pred svetnike, ki bodo proračun tudi sprejeli.
Kot smo poročali v prejšnji številki Našega časopisa se občina trenutno financira začasno, kar pomeni, da izvaja le tekoče naloge in že začete investicije iz lanskega leta, ne sme pa začeti z deli novih investicij. Nekaj dni po seji smo v uredništvo prejeli pismo svetnika Domna Cukjatija, ki krivdo za nesprejet proračun vali na župana Stanovnika. Kot je med drugim pojasnil, je župan februarja iz obravnave in glasovanja umaknil imenovanje članov odbora za negospodarstvo. Takrat je bila na kandidatni listi za predsednico odbora predlagana Tina Rebernik Kovač iz kvote LIDLL, ki pa v tistem trenutku še ni bila imenovana za svetnico. Kot je pojasnil Cukjati, je župana opozoril, da bi lahko občinski svet glasoval o drugačni kandidatni listi, z le štirimi predlaganimi člani, za predsednika pa bi imenovali katerega drugega svetnika iz vrst LIDLL ali pa katerega od preostalih svetnikov.

Za odziv na Cukjatijevo pisanje smo se obrnili tudi na župana Stanovnika. Ta nam je pojasnil, da je bila nastala situacija uspešno rešena, zato ne vidi potrebe po dodatnem pisanju in pojasnjevanju obtožb. Cukjatiju pa vrača žogico, ko pravi, da zaradi sodnega spora občinski svet v najbolj ranljivem obdobju ne deluje v polni zasedbi. »To je škodljivo za razvoj, demokratično odločanje in ugled naše občine,« je še povedal.


Po objavi prispevka na spletu, nam je Cukati pojasnil, da na župana ne vali krivde temveč ga poziva k prevzemu odgovornosti. Sicer pa še dodaja, da je razumljivo, da župan ne pojasnjuje zapleta z neimenovanjem odbrora. Kot pravi, bi v tem primeru ta moral prevzeti odgovornost za nastalo situacijo in občanom sporočiti, da je bil ravno Cukjati tisti, ki je zaplet s svojim predlogom razrešil. "Strinjam se s Stanovnikom, da je financiranje njegove zasebne volilne kampanje  z občinskimi sredstvi in ponarejanje vsebine sklepa občinskega sveta škodilo ugledu občine in poslabšalo zaupanje v demokratičnemo odločanje v naši občini," je še sporočil Cukjati.  

V. L.

Oglejte si tudi