Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Srečanje članic Gasilske zveze Vrhnika

''Ljudje smo bitja odnosov. Kakovost odnosov se odraža v kakovostni komunikaciji. Lepi odnosi se gradijo s prijazno, nenasilno, empatično komunikacijo. Gasilci ste prostovoljci, za svoje delo niste plačani. Opravljate ga zato, ker radi pomagate ljudem v stiski. Zato je še posebej pomembno, da komunicirate spoštljivo, prijazno. Da poslušate in znate biti slišani. Da znate prisluhniti vsakemu članu. V odprti komunikaciji damo drug drugemu vedeti, da se medsebojno sprejemamo in upoštevamo.''
 

To je pisalo na vabilu na srečanje članic Gasilske zveze Vrhnika, ki je bilo v petek, 22. novembra v prostorih PGD Log. Vabilo je obetalo zanimivo tematiko. Področje na katerem se zadnje čase pojavljajo težave. Komunicirati na način, da poveš kaj doživljaš in misliš, pri tem da te sogovornik sliši in razume. Sporazumevati se nenasilno in s skupnim ciljem, da se nastala situacija reši na način, ki je primeren za vse vpletene.

Srečanje se je začelo v prijetnem ambientu obnovljenega dela gasilskega doma Log. Po uvodnem pozdravu in nagovoru gostov: predsednika GZV tov. Vinka Keršmanca, predsednika PGD Log tov. Andreja Gubiča ter podžupana občine Log-Dragomer Simona Strgarja, se je začel uradni del. Najprej predstavitev gasilske ženske uniforme, nato pa predavanje z delavnico na že prej omenjeno temo 'Kakovostna komunikacija in lepi medsebojni odnosi v društvu'. 

Glavni gost večera je bil mag. Martin Lisec, psihoterapevt, logoterapevt, mediator in predavatelj. Martin je ustanovitelj in vodja izobraževalnih programov Inštituta Stopinje. Je človek širokega srca, bogatih življenjskih izkušenj in obsežnega znanja. Navdihnil nas je s svojo preprostim pristopom, odprtostjo in željo po tem, da bi ljudje ozavestili in premostili težave na področju komuniciranja. 

Uradnemu delu je sledila pogostitev z obloženimi kruhki in pecivom, ki so ga pripravile članice gostujočega društva. Članice smo izkoristile čas za druženje, prijeten klepet in sklepanje novih poznanstev.

Hvala PGD Log za prijazen sprejem. Hvala Karmen za spremno besedo. Hvala vsem članicam in povabljenim gostom, ki ste se srečanja udeležili. Čez leto dni se zopet srečamo, da preverimo kako je pridobljeno znanje učinkovalo v praksi. Ali pa načnemo novo aktualno temo. Bomo še videli.

 

Andreja Lenarčič, foto: Andrej Gubič

Oglejte si tudi