Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Leto 2019 skozi oči gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo

Ob izteku leta običajno poskušamo narediti krajši pregled dogajanja na različnih področjih. Tudi gasilci to počnemo že vrsto let. Tako si ustvarimo sliko dogajanja v preteklem letu in lahko načrtujemo aktivnosti za prihodnost.

Leto 2019 je z vidika požarne in splošne varnosti v okolišu, za katerega skrbi in v katerega sodi tudi naše društvo, minilo dokaj mirno. Do konca novembra 2019 smo domači operativni gasilci posredovali na šestih intervencijah. Od tega štirikrat v domačem kraju in dvakrat v sosednjih krajih. Med intervencijami večje materialne škode na srečo ni bilo. Vse intervencije so bile izvedene varno in brez poškodb gasilcev. 

Veliko truda  smo gasilci našega društva v preteklem letu namenili izobraževanju operativne skupine in delu z mladimi gasilci. 

Na operativnem področju so naši člani pridobili 15 novih gasilskih specialnosti na različnih usposabljanjih v okviru gasilske Zveze Slovenije in GZ Vrhnika. Pripravili smo pet društvenih in dve meddruštveni vaji, na katerih smo se urili v skupnem posredovanju s sosednjimi društvi iz GZ Vrhnika. Organizirali in izvedli smo tudi tradicionalno srečanje gasilcev bolničarjev iz GZ Vrhnika, ki je na zadovoljstvo vseh udeležencev odlično uspelo in za katerega smo s strani NMP Vrhnika prejeli pohvale za odlično organizacijo. 

Poleg rednega dela z mladimi v okviru pionirskega gasilskega krožka, smo večino truda in časa namenili pripravi mladinske ekipe našega društva, ki se je sprva pripravljala na izbirna tekmovanja za mladinsko olimpijado in se nato na podlagi izjemnih rezultatov tja tudi uvrstila.. Mladinci so tako v mesecu juliju zastopali Slovenijo na gasilski olimpijadi v Švici, kjer so kljub poškodbi enega od tekmovalcev tik pred nastopom dosegli soliden rezultat. Širša ekipa, predvsem pa mentorja, sta temu namenila ogromno ur in truda, zato iskrena hvala mentorjema in vse čestitke tekmovalcem.   

V letošnjem letu je naše društvo slavnostno obeležilo petindevetdesetletnico obstoja PGD DG-LB. Ob tem slavnostnem dogodku smo se zahvalili našim podpornikom, zaslužni člani društva pa so prejeli priznanja in plakete. 

Delo z mladimi smo ob koncu šolskega leta 2018/2019 zaključili z letovanjem gasilske mladine v kampu Menina, ki v našem društvu postaja že tradicionalno. Taborjenja se je udeležilo 34 otrok in 6 mentorjev, ter ekipa za logistično podporo. Mladina se je poleg druženja seznanila tudi z osnovnimi pravili oživljanja in drugimi gasilskimi veščinami.

V juniju smo pripravili dobro obiskano gasilsko veselico, kjer ste nam občani in podporniki z vašim obiskom ponovno izrazili veliko podporo pri našem delu in za kar se vam še enkrat iskreno zahvaljujemo.  

“Zdrav duh v zdravem telesu” je moto, ki so ga zasledovali naši člani na letošnji že osmi “kolesarijadi” od Drenovega Griča do Novigrada. Skupno kolesarjenje in zaključno druženje je zadnji vikend v juliju še utrdilo povezanost številčne gasilske družine. 

September je v našem društvu že tradicionalno namenjen gasilskim tekmovanjem. Kot vsako leto smo organizirali tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič-Lesno Brdo, ter obenem izvedbo občinskega tekmovanja za GZ Vrhnika in Logatec, nato pa še regijsko tekmovanje, ki je potekalo 5. oktobra. Celoleten trud in trdo delo naših tekmovalnih ekip je  kar sedmim ekipam iz našega društva prinesla uvrstitev na državno gasilsko tekmovanje, ki bo v letu 2020.  

Vseh naštetih aktivnosti ne bi mogli izpeljati brez podpore vas - občanov, podjetnikov,  sponzorjev, ter Občine Vrhnika in GZ Vrhnika. Brez vaše finančne in drugačne materialne podpore, bi težko izpeljali vse načrtovane aktivnosti in projekte. Vse to nam daje dodatno energijo tudi za v bodoče. Bliža se 100 letnica našega delovanja in ob tej priliki imamo še veliko načrtov. Tudi pri uresničevanju teh bomo veseli vaše podpore.   

Gasilci PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem občanom in ostalim podpornikom zahvaljujemo za podporo in pomoč, v letu 2020 pa vam želimo veliko osebne sreče, zadovoljstva in zdravja, predvsem pa miru in varnosti.  

Vse skupaj pozdravljamo z gasilskim pozdravom NA POMOČ in SREČNO 2020!

 

PGD Drenov Grič - Lesno Brdo

Oglejte si tudi