Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Jazon Rally show na pokojišču spomnil na zlate čase

Pokojišče, 10. september - Morda nekateri še pomnite tisto zlato obdobje, ko so slovenski, oziroma takrat še jugoslovanski vozniki tekmovali praktično na profesionalnem nivoju z evropsko elito in se je na prizoriščih kar trlo gledalcev.
V spomin na te čase in za razvoj mladih dirkačev ter kot trening občutkov, ki je edinstven na makadamski podlagi, so v vrhniškem klubu organizirali 100% makadamski avtošportni dogodek. Če smo bolj natančni, po več kot 20 letih so se na trasi hitrostne preizkušnje Rally Saturnusa iz 80. let zopet pomerili dirkalni avtomobili. To seveda ni tako nenavadno, saj so v klubu s svojimi aktivnostmi na makadamskem poligonu na Verdu pravzaprav specialist za to podlago. Več o njihovih aktivnostih in kako lahko trenirate ali preizkusite dirkalnike na makdamu najdete na spletni strani www.rallyshow.si. Torej, vsaj del doživetja, lahko okusi vsak, ki se odloči, da bo sedel za volan dirkalnika in pripet v dirkaški sedež ter zaščiten z varnostno kletko, avto vozil počez v varnem in nadzorovanjem okolju.

Motor in gonilna sila v klubu Miran Škerjanec je dejal, da so se za organizacija tega dogodka v Autosport klubu Jazon odločili ob 20 letnici delovanja društva. ''Odziv je bil odličen, saj se je pomerilo 21 posadk, ki so traso prevozili štirikrat. Odlična proga je potekala od odcepa za Ljubljanski vrh do 500 metrov pred gasilnim domom na Pokojišču. V eno smer je ''brzinec'' meril 10 kilometrov, tako da so dirkači in sovozniki skupaj prevozili 40 adrenalinskih kilometrov. Dirka se je končala brez nesreč, kar je najbolj pomembno. Bilo je le nekaj okvar, ki pa so seveda del takšnega tehničnega športa, kjer je tehnika na makadamski podlagi seveda močno obremenjena.''

Dogodka, ki je privabil tudi veliko gledalcev, so se udeležili vozniki iz Slovenije, Italije in Hrvaške, sama organizacija pa je potekala pod okriljem panožne avtošportne zveze AŠ2005.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem, ki so sodelovali pri organizaciji, predvsem pa gre tudi velika pohvala in zahvala predvsem krajevnim skupnostim Padež, Pokojišče in Zavrh. Prav tako pa brez pomoči gasilcev iz društev PGD Padež, PGD Pokojišče in PGD Zavrh ne bi mogli tako dobro organizirati tega dogodka.

Miran Škerjanec priznava, da je bilo moč vse skupaj izpeljati prav zato, ker lokalne skupnosti in društva sprejeli njihov predlog oziroma idejo. Zahvala pa gre tudi vsem krajanom za potrpežljivost in pomoč. Tudi člani PGD Verd in PGD Stara Vrhnika, so tako kot vedno priskočili na pomoč ter omogočili, da je organizacija bila na tako dobrem nivoju.

Odziv tekmovalcev in gledalcev je bil odličen in upamo, da bodo lahko tak atraktiven avtošportni dogodek čim prej ponovili! Kaj pravite na zimski reli v snegu? Če so bili komentarji gledalcev, da je ta dogodek spominjal na Finski rally bi lahko s snežno kuliso spominjal na rally Švedska.

 

Peter Kavčič, foto: Aljaž Jež

 

Oglejte si tudi