Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
22°C
JUTRI
35°C
20°C
Oceni objavo

Argotlon: med blatom in ognjem

Vrhnika, 15. junij – Približno dve uri so potrebovali udeleženci letošnjega Argotlona, da so se iz Parka samostojnosti podali čez Vrhniko do njenega obrobja in se vrnili v športni park – umazani in premočeni. Že sam začetek poti je nakazoval, kaj jih čaka, ko so se morali potopiti v mrzlo vodo in se skozi goro pene splezati do konca točke. A morda to ni bil najhujši preizkus. Verjetno se najbolj zlovešč sloves drži plazenja pod električnim pastirjem, izpod katerega skoraj nihče ne pride brez bolečega stika z elektriko. Na poti so jih čakali še zadimljeni tunel, skakanje čez ogenj, plazenje po drči, obmetavanje z barvnim prahom, spuščanje po blatni drči ... Preizkušnje, ki jih vsako leto organizira ŠD Argotlon, so znane po odštekani pustolovščini, kjer je poskrbljeno za potenje, blato in vodo, pa tudi za smeh in timsko sodelovanje. Po besedah organizatorja je sodelovalo več kot dvesto udeležencev, kar je rekordno število do sedaj.
Tisti, ki se to soboto niso podali na Argotlon, a so si še vedno zaželeli športne aktivnosti, so se lahko udeležili Bike festa. Udeleženci so lahko izbirali med "gravel" turo ter MTB turo za odrasle in otroke. Športni dogodek je bil organiziran v sodelovanju s ŠD Superpotencial in trgovino Jan Sport.
Oba dogodka je krovni organizator, ZIC Vrhnika, letos prvič promoviral pod imenom "Hermesov dan športa". Hermes je bil zaščitnik in pokrovitelj športnikov ter športa, ki je s krilatimi sandali na nogah najhitrejši med grškimi bogovi.

Gašper TomincOglejte si tudi