Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Prejeli smo: Hainza za šefa! Sodelujmo, kot na Vrhniki!

Če sem odkrit, me je apel poslanske skupine DeSUS po odstopu predsednice DeSUS dr. Aleksandre Pivec spominjal na čase, ko je »partija« pozvala, da strnemo vrste in  napravimo red. Tedaj so "padale glave". 

Ali to pomeni, da mora dr. Pivčeva odstopiti kot predsednica stranke? Odgovor nam je ponudil kar predsednik sveta DeSUS  dr. Tomaž Gantar. Za začasnega predsednika do kongresa stranke je ponudil samega sebe. Ali to pomeni, da isti ljudje, ki so januarja rušili Karla Erjavca, sedaj  rušijo dr. Pivčevo. Je bila dr.Pivčeva samo orodje, instrument  za dosego cilja, rušenje Karla Erjavca?

Težave v DeSUSU so se začele v obdobju 2014- 2018, ko je generalni sekretar stranke postal Simonovič. V glavnem je poskrbel zase - da je postal poslanec, z bazo ni imel nikakršnih stikov. Erjavec mu je verjel, da je v stranki vse v redu. Po uspešnih volitvah 2014, kjer smo dobili 10 poslancev, so se nam čez noč pridružili škodljivi elementi, tudi evropski poslanci, od katerih DeSUS ni imel nič. Apetiti so bili veliki, namesto, da bi se ukvarjali z domovi ostarelih, smo se z gozdarstvom.

V DeSUS imamo tudi svoje kadre, ki so se dokazali in imajo tudi že dolgo prehojeno politično pot. In tu vidim Primoža Hainza, ki se ga pa nekateri vztrajno izogibajo in v njem ne prepoznajo povezovalnega, strokovnega človeka, kar je dokazal kot podpredsednik državnega zbora.

Po mojem mnenju bi moral DeSUS kot sredinska stranka postati povezovalni most med levico in desnico, in če že moramo menjati predsednika stranke, bi bil Primož Hainz za to  primeren. Je pa res, da bo stranko sedaj težko sestaviti, bojim se, da bi jo izredne volitve dokončno dotolkle.

Kako se pa gradi most med  levico in desnico pa je gradnja na ogled na Vrhniki.

 

Vid Drašček 

Svetnik DeSUS Vrhnika

 

Obvestilo uredništva:

Mnenje avtorice oziroma avtorja ne odraža nujno stališč uredništva Našega časopisa oziroma Moje občine.si/Vrhnika

 

Oglejte si tudi