Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

ŠK Telo Okno priložnosti (1/3) – Primarna in podporna zmožnost telesa

Telo je inteligentno prav toliko, kolikor je inteligentna vsaka druga pojavnost v življenju... vse je Ena-in-ista Inteligenca. Ljudje smo se ujeli v past poimenovanja pojavov in pomene, ki smo jim pripisali, zamenjali za resničnost. Na poti rasti se pogosto zaletimo ob trditve, da je telo nekaj, kar moramo zatreti ali prerasti, da nas drži v dimenziji časa in prostora in nam ne dovoli razpreti duhovnih kril Svobode in Ljubezni.


 

To je ena od možnih izbir in nikakor edina. Lahko izberemo to, da je telo ključ do osvoboditve, je naša edina 'lokacija', iz katere lahko 'izhajamo'. Ne ustavimo se pri tem, da je vse energija... seveda je vse energija, tudi naše telo je energija, a kaj nam to pove. Telo je neskončno več kot si lahko mislimo. Telo je prevodnik za moč, je kanal modrosti, je senzor čutenja, je vozilo doživljanja.


 

Mi nismo telo, telo je sredstvo naše izraznosti. Ko to enkrat doumeš, z njim vzpostaviš podoben odnos kot instrumentalist s svojim glasbilom. Opazuješ ga, kaj zmore, kakšne zvoke lahko izdavlja... glede na to, kako se ga dotikamo, kako ga uporabljamo... da bi izpopolnili svobodo izraznosti.


 

Telo ima veliko zmožnosti... primarni zmožnosti sta doživljanje in izraznost. Šele s telesom lahko doživljamo in izrazimo sami sebe, kakršni v resnici smo. Večina ljudi nikoli ne pride do polne uresničitve samih sebe, ker nas naše razumevanje telesa (in samih sebe) pri tem omeji. Zaletimo se ob strop razlage o tem, kaj mi mislimo, da je telo in sami sebe 'ponižamo' na telesu sicer podporni zmožnosti samo-zaščite in preživetja, ki sta, da uravnavata prvi dve, da ne postaneta uničujoči. Nobenega smisla ne bi imelo, če svoje izraznosti ne bi preživeli. Biti v neprestani ogroženosti pa ne more biti primarna drža.


 

Sledi:

ŠK Telo – Okno priložnosti (2/3) – Telo kot neznano glasbilo

ŠK Telo Okno priložnost (3/3) – Pobotanje s telesom


 

ŠK Sprejme do 12 udeležencev

Prvo srečanje 15.7. 2020 ob 17h na Zaplani nad Vrhniko (skupaj 7 srečanj v treh mesecih)

Brezplačno!


 

Oglejte si tudi