Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
0°C
NED.
1°C
-4°C
8137

Prošnja za popravek in pojasnilo uredništva Našega Časopisa

1.       V avgustovski izdaji Našega časopisa ste objavili najavo okrogle mize na temo  zaprtja Doživljajskega razstavišča Ljubljanica brez navedbe organizatorja okrogle mize. S tem ste kršili Programsko zasnovo Našega časopisa, ki navaja:  »Anonimnih prispevkov (brez imena in naslova avtorja) se ne objavlja.«

S čim lahko opravičite objavo, ki nas je bralce pustila v nejasnosti do dogodka samega?

2.       V septembrski številki Našega časopisa je bil na 6. strani objavljen članek, ki govori u reditvi razmer na Komunalnem podjetju Vrhnika z novo družbeno pogodbo. Z vpisom nove družbene pogodbe naj bi naša občina dobila primat v podjetju, s tem pa naj bi se končala nesoglasja s solastniškima občinama in menjavanje direktorjev. Članek jasno pripisuje zasluge županu g. Cukjatiju in bivšemu podžupanu g. Kukcu.

Problem tega članka je, da je njegova vsebina neresnična, saj je bil vpis nove družbene pogodbe zavrnjen s sklepom Višjega sodišča v Ljubljani dne 8.9.2022. To pomeni, da je uredništvo objavilo nepreverjen članek,  župan g. Cukjati in bivši podžupan g. Kukec pa sta zavajala javnost. 

Prosim vas, da preverite sklep sodišča in navedbe popravite skladno z Zakonom o medijih, skladno s 5. točko 27. člena Zakona o medijih.

3.       Na moje pisanje v Pisma bralcev v oktobrski izdaji Našega časopisa o prodaji Tržaške 24 se uredništvo ni odzvalo z enakovrednim odgovorom, pač pa s pravim člankom čez celo 7. stran, s čimer jasno favorizira Občino Vrhniko in moje pisanje spravlja v manjvredni položaj. Podobno se je zgodilo pri pismih bralcev o Doživljajskem razstavišču Ljubljanica.

V zadnjih štirih letih sem v Naš časopis napisal vrsto pisem bralcev in vedno sem dobil odgovor pod svojim pismom, kar pomeni, da mi je bil enakovreden. Sedaj pa ste tik pred volitvami spremenili prakso in se odločili, da favorizirate Občino Vrhniko in njeno vodstvo. Poleg tega uredništvo ni upoštevalo niti argumentiralo zavrnitve moje želje za objavo novice na facebook-u. Prosim, da vse odločitve argumentirate.

 

Jezusove besede: »Vse, kar hočete, da bi ljudje vam storili, storite tudi vi njim.« (Mt 7,12; Lk 6,31),

 

Marko Močnik, Levica


Odgovor uredništva Našega časopis
V pismu sprašujete, zakaj smo objavili vabilo na okroglo mizo o razstavišču brez navedbe organizatorja. Žal smo klic organizatorja prejeli tik pred pošiljanjem časopisa v tisk, kjer smo zaradi naglice spregledali objavo organizatorja. Kot ste lahko slišali na okrogli mizi, na kateri ste bili prisotni tudi vi, je dobil idejo za okroglo mizo, tik pred zdajci, g. Štefan Skledar. Na njegovo prošnjo smo vabilo umestili v časopis in ga umestili med novice iz vrhniške knjižnice, ker edino tam je še bil prostor.
Glede intervjuja o komunali - v času izida časopisa nismo imeli informacije, da je sodišče v zadevi že razsodilo. Odločitev sodišča je bila vročena občini šele po izidu septembrske številke časopisa. 
Glede izjeme pri odgovoru na vaše pismo bralcev pa gre za avtonomno uredniško odločitev, saj ste v pismu nanizali toliko vprašanj, na katere bi bilo v pismih bralcev mogoče odgovoriti zelo površno. Da do tega nebi prišlo in da hkrati tudi ne bi prišlo do naknadnega pogrevanja iste zgodbe, sem omogočil občini, da podrobno pojasni postopek dražbe poslopja na Tržaški. Na tak način ste dobili celostno informacijo, ki ste jo tudi iskali. Če pa vas tudi ti odgovori občine niso prepričali, se v prihodnje obrnite na organe pregona.

Urednik Peter Perše

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi