Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
17°C
JUTRI
31°C
17°C
Oceni objavo

Visok obisk lokalne obrtne zbornice

V sredo, 19. junija 2024 sta Območno obrtno-podjetniško zbornico Vrhnika (OOZ Vrhnika) obiskala predsednik Obrtne zbornice Slovenije Blaž Cvar in direktor Danijel Lamperger. Sprejela sta ju predsednik OOZ Vrhnika Matjaž Jereb in sekretar Luka Ogrin.

Govorili so o podjetništvu in obrtništvu na področju 3 občin, ki jih pokriva OOZ Vrhnika – Borovnica, Log – Dragomer in Vrhnika. Izpostavili so težave, ki bremenijo vsakodnevno poslovanje podjetij, t.j. obsežna birokracija in administrativne ovire, visoke davčne obremenitve podjetij ter plač zaposlenih in pridobivanje delovne sile. Prav tako je na našem območju potrebno najti ravnovesje med zaščito okolja (Natura 2000) in razvojem podjetništva ter obrtništva. Dotaknili so se tudi izzivov s katerimi se pri svojem delovanju srečuje Zbornica. Pohvalili so sodelovanje z vsemi 3 občinami, ki jih pokriva Zbornica. 
Sledil je obisk podjetij članov OOZ Vrhnika - SILIKO d.o.o. in DVIG d.o.o. V podjetju Siliko jih je sprejel ustanovitelj in prokurist Janko Koprivec ter direktor Andraž Brodnjak. Podjetje Siliko je razvojni dobavitelj vseh večjih nemških avtomobilskih gigantov. Ogledali so si razvojne prostore, laboratorije, orodjarno ter razvoj zmesi in mešalnico.
V podjetju Dvig sta goste sprejela ustanovitelj in prokurist Franc Jeraj ter direktor Janez Jeraj. Podjetje Dvig je družinsko podjetje z več kot 50-letno tradicijo dvigovanja težkih bremen in industrijskih selitev. Ogledali so si številne projekte, ki jih je podjetje izvedlo na vseh koncih Slovenije in tudi v tujini.
Obisk se je zaključil z delovnim kosilom v Gostilni in hotelu Bistra.

OOZ Vrhnika

Oglejte si tudi