Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Vabljeni v Park samostojnosti na koncert

V Parku samostojnosti je bil v lanskem letu ob 30. obletnici samostojne Slovenije, postavljen spomenik (zvočna skulptura) avtorice Alenke Vidrgar, akademske kiparke.
Spomenik je oblikovan na trikotni piramidalni zasnovi, ki v likovno čisti obliki poudarja in predstavlja rast, trajnost in stabilnost. V tri notranje težiščne plošče piramide so umeščeni zveneči kamni, ki spomeniku dodajo dodatno zvočno dimenzijo in na katerem bo tudi prvič izveden celovečerni koncert.
Nastopila bo izjemna slovenska glasbena skupina Širom, ki so jo prepoznali nekateri osrednji tuji mediji kot sta BBC ali glasbeni The Wire. Pred kratkim je izdala novo ploščo pri svetovno priznani glasbeni založbi Glitterbeat.
Prostrano vodilo prekmursko-tolminsko-kraške zasedbe Širom je prepletanje raznolikih glasbenih pristopov in orodij, zgodovin zvena ter čiste muzikalno-rokodelske domišljije. Iztok Koren, Samo Kutin in Ana Kravanja v triu skupaj naštejejo prek deset inštrumentov in vsaj toliko danih oblik muzik. Ustvarjajo samosvoj, stilsko homogen izraz, razpet med široko polje ljudskih zvenov in sodobnih akustično-rockerskih meditacij.
Občina Vrhnika vabi vse ljubitelje glasbe, da se udeležijo koncerta v Parku samostojnosti, 27. 5. 2022, ob 20.30.

Oglejte si tudi