Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Organizirano bo varstvo otrok v vrtcih, a le za nujne primere

Spoštovani starši!

Na podlagi Odloka o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 146/20) je Vlada RS sprejela/napovedala dodatne ukrepe za zaustavitev širjenja virusa COVID-19 na območju Republike Slovenije, med katerimi je tudi zaprtje vrtcev v naslednjem tednu.

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti dela na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Pri odločanju o izjemah je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal NIJZ.

Zato vas obveščamo, da bo s ponedeljkom, 26. 10. 2020, v Občini Vrhnika organizirano varstvo otrok v vrtcih, le za nujne primere

Starši boste v zvezi z organizacijo varstva na območju občine Vrhnika obveščeni in seznanjeni tudi s strani matičnih vrtcev, katere vaši otroci obiskujejo. V kolikor potrebujete dodatne informacije, vas prosimo, da se obrnete na njih.

Dodatna pojasnila o lokaciji in času izvajanja varstva, bomo objavili naknadno, saj še čakamo na podrobnejša navodila vlade/pristojnih ministrstev.

VRTEC VRHNIKA

Telefonska št. 01 75 07 372

E-naslov: info@vrtec-vrhnika.si

ŽUPNIJSKI VRTEC

Telefonska št.: 031 275 084

E-naslov: zupnijski.vrtec@gmail.com

 

Civilna zaščita Vrhnika

Oglejte si tudi