Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
4°C
SRE.
15°C
7°C
Oceni objavo

Brezplačen študijski program začetnega računalništva in uporabe novih tehnnologij - za člane U3ŽO

Univerza za tretje življenjsko obdobje Vrhnika prijazno vabi k udeležbi na študijski program Računalništvo in nove tehnologije – začetni program. Program bo potekal v prostorih Cankarjeve knjižnice Vrhnika.

Program Računalništvo in nove tehnologije – začetni program bo potekal vsak ponedeljek ob 15.00 (začetek 27. 11. 2023), vodil ga bo mentor Janko Kavčič.

Opis programa: Hiter razvoj in širjenje novih tehnologij prinaša številne nove možnosti in priložnosti tako za mlajše kot tudi starejše generacije. Izobraževanje starejših za uporabo računalnika in spleta predstavlja novejše področje izobraževanja, ki je trenutno v polnem razmahu. Računalniško znanje starejšim omogoča višjo kakovost vsakdanjega življenja. Od doma lahko opravljajo plačila računov, kupujejo vstopnice za prireditve, nakupujejo, naročajo dokumente itd. Poleg tega računalniška pismenost starejšim omogoča vzdrževanje stikov s prijatelji in družino, iskanje informacij, lahko poglobijo svoje znanje in zadovoljujejo vedoželjnost.

V izobraževalnem programu Računalništvo in nove tehnologije bomo izhajali iz želja in potreb slušateljev ter jim nudili pomoč pri reševanju njihovih težav povezanih z uporabo računalnika. Sprehodili se bomo skozi osnove računalnika, osnovno uporabo Worda, pošiljanje elektronskih sporočil, obdelavo fotografij in objavo vsebin na socialnih omrežjih. Seznanili se bomo tudi s pametnimi telefoni in tablicami.

Za vpis prej pokličite: ob torkih in četrtkih med 12.00 in 14.00, na 041 265 126. Vpis bo potekal do 20. 11. 2023.

Študijski program je namenjen samo članom U3ŽO in je brezplačen!


Vesna Petkovšek, UO U3ŽO Vrhnika.

Oglejte si tudi