Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

V OBJEMU ZVOKA IN SLIKE, območna in regijska razstava otroškega likovnega natečaja JSKD in Radia ARS

V avli Cankarjevega doma Vrhnika je bila 15. januarja 2019 odprta razstava mladih likovnikov natečaja ZVOČNO IN LIKOVNO. Pravzaprav sta razstavi kar dve: regijska, na kateri so dela, ki jih je izbrala komisija natečaja in območna, kjer so vsa likovna dela učencev z OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika in POŠ Drenov Grič, prispela na razpis JSKD OI Vrhnika. Razstava, ki prinaša v avlo kulturnega hrama prav posebno, mlado energijo, bo na ogled do 31. marca 2019.
Zvočno in likovno, je moto natečaja. S poslušanjem radijskih iger otroci razvijajo slušno senzibilnost in bogatijo svoj notranji čustveno doživljajski svet. Skozi likovno interpretacijo slišanega pa širijo svoje predstavne zmožnosti in domišljijo, razvijajo sposobnosti izvirnega, samosvojega likovnega izražanja in raziskujejo zakonitosti likovnega jezika.
Vrhniški likovniki, na območnem delu trazstave so bili iz prve tirade. Domišljijo jim je spodbujala radijska igra Zakaj ima fižolček bel trebušček. Ob radijskih igrah Na čistem in Brez, pa so lahko iskali navdihe najstniki iz druge in tretje triade.
Na natečaj je prispelo kar 237 del.  Strokovna žirija je za regijsko razstavo izbrala 46 del, ki so bila na ogled meseca maja 2018 v Logatcu, meseca junija v Ljubljani, oktobra na RTV Slovenija in od januarja do marca 2019 v Cankarjevem domu Vrhnika.

Z Vrhnike sta na razpisu sodelovali 2 šoli, s petimi skupinami otrok, petih mentoric. Z OŠ Antona Martina Slomška so bile na regijsko razstavo uvrščene: Ema Jurjevčič, mentorica Alenka Košak Mencin, Lina Kebe Tešar, mentorica Urška Zamejc, Ivana Hajduković, mentorica Evelin Škof, Nikolina Avrić, mentorica Maja Zalokar in z OŠ Ivana Cankarja POŠ Drenov Grič - Sara Koprivec, mentorica Katarina Lenarčič. Mentorice in izbrani likovniki so prejeli regijsko priznanje in DVD razstave.

Dela vseh vrhniških likovnikov pa so tokrat tudi razstavljena, v kotičku Območna likovna razstava. Vsi sodelujoči učenci in mentorji so prejeli priznanja za sodelovanje na Območni razstavi V objemu zvoka in slike.

Na odprtju razstave je zapel zbor Mlada Mavrica pod vodstvom Darinke Fabiani.

Oglejte si tudi