Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
13°C
1°C
JUTRI
12°C
0°C
5517

BODY OFF BALANCE: plesna delavnica na Bazenu

V četrtek, 28.7 in petek, 29. 7. 2017, od 18:00 do 20:00 bo v sklopu festivala Poletje v Bazenu potekala plesna delavnica BODY OFF BALANCE.


Delavnica BODY OFF- BALANCE  je namenjena vsem, ki jih zanima ples, gib in koreografija. Na delavnici se bomo ukvarjali z različnimi nalogami/taski preko katerih pridemo do postavljene koreografije na temo gravitcacije, telesa v poziciji off- balance, fizičnosti telesa, sproščenega in napetega telesa, prepoznavanje lastne teže telesa in možnosti izkoriščanja le te.  Bolj kot forma giba je pomemben namen zaradi katerega gibamo. Telo je orodje za sporočanje čustev in stanj, zgodb,…Inspiracija za gib so vsakdanji gibi kot so hoja, tek, objem, rokovanje, spanje, tresenje,...

 

V prvem delu delavnice se bomo posvetili nalogam/taskom, ki nam bodo pomagale razviti kratke sekvence katere bomo v drugem delu preoblikovali v skupinsko koreografijo. 

 

Posvetili se bomo ustvarjalnem razmišlanju o postavitvi telesa v prostoru in v odnosu do drugih teles. Prostor bomo uporabili kot igralnico za gib, našli  fizikalnost telesa in padali off- balace, se predali gravitaciji ali pa nam jo bo uspelo zadržati.

 

Jerca Rožnik Novak je mlada perspektivna ustvarjalka. Leta 2016 je diplomirala na Anton Bruckner Privatuniveziteti v Linzu v Avstriji.  Sodelovala je s slovenskimi in tujimi avtorji pri različnih projektih. Trenutno je članica SILK Fluegge kompanije v Linzu/ AT in sodeluje z editta braun kompanijo v Salzburgu/ AT. Na Slovenski plesni sceni deluje in sodeluje z mladimi plesalci in koroegrafi in ustvarja samostojne projekte. Njen projekt “Hweōl… v vrtincu časa" je bil predstavljen v Plesnem Teatru Ljubljana lansko leto in ima ponovitve tudi v letu 2017.

 

Prispevek: 3€, zaželjene prijave na jrozniknovak@gmail.com.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!