Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Mladi oder, območno srečanje otroških gledaliških in lutkovnih skupin

V sredo, 15. februarja 2017, je JSKD Območna izpostava Vrhnika priredila pravi mali gledališki festival. Na srečanju Mladi oder se je predstavilo 5 otroških gledaliških skupin: Bevke, Slomški, Borovničke,  Šotki in Ta mlad. Predstave si je ogledalo 620 otrok, ki so prišli z OŠ Log - Dragomer, z OŠ Antona Martina Slomška, z OŠ Ivana Cankarja in iz Vrtca Vrhnika.
Mladi gledalci so zatopljeno sledili pestremu dogajanju na odru, program pa je bil res tudi zanimiv in prisrčno odigran. Videli smo predstave: Kdo je napravil Vidku srajčico, Vrabec Živ Žav najde prijatelja, Halo, Pepelka, Was I dreaming, or was Pippi really here in predstavo Gremo na vlak.
Pa naštejmo še mentorice, ki se trudijo z mladimi razvijati sposobnosti igranja in nastopanja pred publiko. To so Andreja Godina v Bevkah, Petra Žitko na Slomškovi šoli v angleški dramski skupini, Slađana Zvizdalo in Simona Lanišek na šoli v Borovnici in Milena Škulj s Tončko Trček v KD Borovnica. Ko so igralci odigrali svojo predstavo, so iz dvorane spremljali predstave ostalih skupin in se posladkali s priboljški, ki jih je zanje pripravil organizator srečanja.

Prireditev je povezovala vodja JSKD OI Vrhnika Nataša Bregant Možina, ki je ob koncu vsake predstave podelila mentorjem priznanja za sodelovanje na območnem srečanju.
Strokovno je predstave spremljal igralec Gašper Jarni, ki je po prireditvi vodil razgovor z mentoricami skupin in jim podal zanimive in kar se da praktične smernice za nadaljnje delo z mladimi igralci.


 

Oglejte si tudi