Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Kino Bevke v novembru gosti dva mladinska filma.

Kino Bevke v novembru gosti kakovostna filma za mlade - slovenski film z vesno za najboljši film 2018 in nizozemski mladinski film o vlogerki Binti.

 

V nedeljo 3.11.2019 ob 17. uri bo na sporedu slovenska filmska uspešnica režiserke Urše Menart z naslovom NE BOM VEČ LUZERKA. Režiserka pravi: »V zadnjih nekaj letih je ogromno mladih, izobraženih in ambicioznih ljudi zapustilo Slovenijo, tisti, ki smo ostali, pa se pogosto sprašujemo, ali smo se res odločili pravi. In o stvareh, o katerih se vsakodnevno sprašuješ, je včasih dobro posneti film.''

Zgodba opisuje življenje 29 letne Špele, ki je diplomirala iz umetnostne zgodovine, kar pomeni, da še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v Ljubljani. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, Špela ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v Špelini otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco.

Mladinski film BINTI nizozemske režiserke Frederike Migom, pa bo na sporedu v nedeljo, dne 17.11.2019, prav tako ob 17. uri. Govori o 12-letni Binti, ki sanja, da bo postala slavna vlogerka. Z očetom sta iz Konga brez dokumentov prebežala v Belgijo. Binti želi živeti povsem normalno življenje, čeprav se z očetom pogosto skrivata pred policijo. 11-letni Elias v hiši na drevesu vodi Klub za rešitev okapijev, izumirajočih gozdnih žiraf iz Konga. Binti ga po naključju spozna, se pridruži njegovemu klubu in tako se začne vlogerska družbeno angažirana akcija.

 

Vstopnice lahko dobite 15 minut pred predstavo. Cene ostajajo enake kot prejšnjo sezono: odrasli 3 €, otroci 2 €.

Ljubitelji dobrih filmov, vljudno vabljeni!

 

Ekipa kina Bevke

Oglejte si tudi