Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

KINO BEVKE V MESECU MARCU

KINO BEVKE V MESECU MARCU Januarske filmske dogodivščine smo v Kinu Bevke zaključili z napeto in duhovito animirano dogodivščino, ki slavi otroško domišljijo in anarhijo. Gre za danski risani film. Zgodba govori o Sončnem mestu, kjer so vsi srečni… dokler nekega dne ne izgine mestni župan. Glavni vlogi imata slon Sebastjan in mačka Miša, ki s pomočjo profesorja Glukoze premagata vse nevarne dogodivščine in na koncu rešita pogrešanega župana
V Bevkah smo imeli to čast, da nas je obiskala deklica, ki je posodila glas glavni junakinji Miši. To je vrhničanka Uma Behrić, enajstletno dekle s čudovitim glasom, zvedavimi očmi in pogumnim nastopom. Mladim obiskovalcem kina je predstavila svoja doživetja in občutke ki so jo prevevali, ko je izvajala delo sinhronizerja. Uma pravi, da ji je všeč igralstvo, rada nastopa in v tem neizmerno uživa. Ko so otroci zapuščali kino, je bilo iz marsikaterih ust slišati besede, kot so: ''To bi pa tudi jaz rad enkrat počel! ''. Uma, hvala ker si k nam prinesla neverjetno zgodbo, prijeten glas, otroško razigranost, preprostost in prijetno toplino.

 

Kino Bevke bo v mesecu marcu gostil dva filma:

 

nedelja, 10.3. ob 17h:

PEPELKO IN SKALNI TROL, Norveška / 2017 / 104 min / podnapisi, norveščina / 7+
Norveška pred dvesto leti. Živahen mladenič Espen, tretji brat v revni družini, pomotoma povzroči požar v očetovi hiši. Tako postane Pepelko. Na drugi strani čarobnega in temačnega gozda živi jezikava in pogumna princesa Kristin, ki se ne želi poročiti z danskim princem Frederikom in zato zbeži v gozd. Spoprijatelji se s Pepelkom, toda kmalu jo ugrabi velikanski skalni trol Vijug. Pepelko ter njegova brata, Per in Pal, odidejo na pot proti gori, da bi ujeto Kristin rešili iz trolove skalne jame. Na poti doživijo vrsto preizkušenj, da bi pridobili čarobni zemljevid in čarobni meč, s katerim lahko uženejo trola Vijuga.

 

 

nedelja, 24.3. ob 17h:

PTICE JEZER, NJIHOVA VRNITEV, Matej Vranič / Slovenija / 2018 / 54 min / slovenščina / 6+

Film odstira osupljive podrobnosti iz življenja ptic v enoletnem obdobju.
Z veje, ki se razteza nad potokom, vodomec bliskovito strmoglavi v vodo. Že čez nekaj trenutkov spet sedi na njej, v kljunu pa ima ribico, ki se zdi za njegovo velikost mnogo prevelika. Ribji orel, v teh krajih izjemno redek gost, zbuja med pticami radovednost, pa tudi strah. A orla zanimajo le ribe ‒ že kmalu ena od njih konča svoje življenje v njegovih krempljih. Kragulj, ki si po dolgi zimi želi svežega zalogaja, se silovito požene proti mlakaricam, ki nič hudega sluteče plavajo ob obrežju. 
Vse to se dogaja le lučaj od industrijskega mesta Velenje, na kraju, kjer pred dvema desetletjema življenja skoraj ni bilo več. Jezera v okolici Velenja so nastala kot posledica posedanja tal nad rovi premogovnika. Film je odličen prikaz, kako lahko človek nekoč uničeno industrijsko območje spremeni v prijazno okolje, kamor se vrne življenje.

Lepo vabljeni !

ekipa Kina Bevke

Oglejte si tudi