Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Prijava za cepljenje proti covid-19 – za paciente, ki imajo izbranega zdravnika v ZD Vrhnika

V Slovenijo že prihaja prvo izmed cepiv proti Covidu-19 in ko ga bomo prejeli tudi v našem zdravstvenem domu, bomo pričeli s cepljenjem. Vabimo vas, da se v čim večjem številu prijavite zanj.

Cepivo, ki so ga odobrile vse velike svetovne nadzorne organizacije, je preizkušeno in varno. Z njim na mesto cepljenja (navadno v ramensko mišico) vnesemo “navodilo” tamkajšnjim celicam, naj izdelajo nekaj beljakovine, po kateri je mogoče prepoznati virus. Navodilo hitro razpade, še prej pa celice izdelajo dovolj beljakovine, da se jo imunski sistem nauči prepoznavati. Ko kasneje v telo vdre virus, ga imunski sistem takoj prepozna in uniči.
Neželeni učinki cepiva so v veliki večini primerov blagi. Kljub temu proizvajalec trenutno odsvetuje cepljenje, če ste kdaj doživeli hudo alergično reakcijo (tako, da so vas morali odpeljati v bolnišnico) po hrani, drugih cepivih ali po zdravilih. Če imate alergijo na pršice ali pike insektov, je cepivo za vas varno. Cepivo prav tako ne vsebuje delčkov jajc ali lateksa.

Cepljenje ne bo samo preprečilo bolezni in hudega poteka Covid-19, temveč nam bo, ob zadostni  precepljenosti, tudi omogočilo tako nujno potrebno normalizacijo življenja, ponovno srečevanje in  medčloveško bližino.

Na cepljenje boste prijavljeni klicani po vrstnem redu glede na starost/ogrožene skupine, v skladu z
navodili, ki jih bomo prejeli s strani NIJZ.

ZA PRIJAVO POTREBUJEMO VAŠE NASLEDNJE PODATKE:
- priimek in ime,
- datum rojstva,
- številko mobilnega telefona,
- kdo je vaš izbrani zdravnik.
Sporočite jih lahko na:
- e-naslov: cepljenje.covid@zd-vrhnika.si
- telefonsko številko 01 810 66 16 (vsak delovni dan od 9.00 do 17.00)
- izpolnite obrazec na recepciji zdravstvenega doma
Upoštevali bomo prijave z vsemi želenimi podatki.

asist. dr. Eva Cedilnik Gorup, dr. med.,
strokovna vodja ZD Vrhnika

Oglejte si tudi