Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

Obveščamo vas, da je kljub neizmerjenemu trudu in skrbnemu izvajanju vseh preventivnih ukrepov, prišlo do prenosa okužbe s COVID-19 v DU Vrhnika. Prve okužbe so zaznali prejšnji teden, zato so vse okužene stanovalce nemudoma izolirali, da bi preprečili nadaljnje širjenje okužbe, zaposlene pa umaknili iz delovnega procesa. Čeprav se prostore v domu vsakodnevno razkužuje, izvaja druge preventivne ukrepe po priporočilih zdravstvene stroke za preprečevanje širjenja okužbe, so pri včerajšnjem ponovnem preventivnem testiranju odkrili nove osebe pozitivne na virus. 

Tako je na današnji dan v DU Vrhnika skupaj okuženih 23 stanovalcev in 14 zaposlenih, vendar rezultati se niso dokončni, saj bodo vsi rezultati znani v večernih urah. Po pogovoru z epidemiologi, koordinatorji izvajanja kriznega načrta ob pojavu širjenja okužbe in Občino Vrhnika, je bil sprejel sklep, da se aktivira Krizni načrt ravnanja v DU Vrhnika v primeru COVID-19, saj je število okuženih stanovalcev preseglo zmožnosti nastanitev v domu.

Načrt predvideva ureditev telovadnice Partizan v začasno t. i. rdečo cono, saj je to optimalna zaščita, da se s čimprejšnjim umikom okuženih, prepreči nadaljnje širjenje okužbe med ostale oskrbovance v domu. Prostori v telovadnici so že nekaj dni pripravljeni, tako da bodo s selitvijo prvih oskrbovancev pričeli že danes v popoldanskih urah. Ob tem občane naprošamo, da dosledno upoštevate spremenjeni režim gibanja v okolici telovadnice.

Kljub nastalim razmeram, se vsi prisotni zaposleni maksimalno trudijo, da je za vse oskrbovance doma najbolje poskrbljeno. Kljub izrednemu naporu, osebje doma skrbno spremlja zdravstveno stanje vseh stanovalcev in svojce o spremembah sproti obveščajo.

Vsekakor upamo tudi na pomoč drugih izvajalcev pri kadrovski okrepitvi. Hkrati pozivamo tudi za pomoč prostovoljcev (z zdravstvenim znanjem), ki ste pripravljeni pomagati v trenutnih razmerah. Vsakršna pomoč in podpora je dobrodošla, saj le tako lahko hitreje in uspešnejše premagamo virus. 

Za aktualne informacije o stanju v DU Vrhnika lahko spremljajte na njihovi spletni strani našo spletno stran ali stran na Facebooku, kjer redno objavljajo najnovejše informacije.

 

Hvala vsem za razumevanje in podporo.

Vrhnika, 20. 11. 2020

 

Dom upokojencev Vrhnika

Občina Vrhnika

Oglejte si tudi